Add Link
Image default
Toerisme

Reisverzekering vergelijken voor senioren (Saoedi Arabië en Japan)

Het is moeilijker, maar niet onmogelijk, om een betaalbare dekking te krijgen als u ouder bent. Sommige verzekeraars leggen leeftijdsgrenzen op aan hun polissen, dus u zult goed moeten rondkijken om waar voor uw geld te vinden. Daarom is een reisverzekering vergelijken voor senioren een goede keuze.

Reisverzekering voor gepensioneerden. Hoe ouder u wordt, hoe duurder uw reisverzekering zal zijn. Dit komt vooral omdat oudere mensen vaker een reeds bestaande medische aandoening hebben of eerder een dure medische behandeling zullen eisen. Sommige reisverzekeringen hebben ook een maximumleeftijd waarvoor u misschien niet in aanmerking komt. Het goede nieuws is dat polissen voor oudere reizigers meestal hogere dekkingsniveaus bieden voor zaken als medische behandeling, zodat u nog steeds waar voor uw geld kunt krijgen.

In 2020 kost de gemiddelde premie voor een eenmalige reispolis voor een 26- tot 34-jarige met medische aandoeningen £29,81. Dezelfde dekking voor een 61- tot 70-jarige met medische aandoeningen kost meer dan het dubbele, namelijk £ 67,78.

 

Dingen om te overwegen voor oudere reizigers:

 

 • De duur van uw vakantie

 • Voor korte reizen (minder dan 30 dagen) zal een jaarlijkse reisverzekering voor meerdere reizen of een reisverzekering voor één reis aan uw behoeften voldoen.

 • Voor langere reizen hebt u een reisverzekering voor lang verblijf nodig – deze wordt vaak backpackersdekking of uitgebreide reisverzekering genoemd. Hiermee bent u gedekt voor een reis die maximaal 18 maanden duurt.

 • Hoe vaak u reist

 • Als u van plan bent om twee of meer keer per jaar op vakantie te gaan, is een jaarlijkse multi-reisverzekering soms goedkoper dan een polis voor één reis voor elke vakantie.

 

Vergelijk uw reisverzekeringsopties om te zien of u kunt besparen.

Reisverzekeringen bevatten vaak standaard een lijst met avontuurlijke activiteiten, zoals fietsen of heteluchtballonvaren. Voor extremere activiteiten zult u waarschijnlijk iets extra moeten betalen om ze onder de dekking van uw seniorenreisverzekering te laten vallen. Hetzelfde geldt voor wintersporten, zoals skiën of bergtochten. Let op de leeftijdsgrenzen – sommige verzekeraars hebben die.

 

Gaat u naar Saoedi-Arabië?

Voordat u een verzekering koopt voor uw vakantie naar Saoedi-Arabië, moet u rekening houden met deze dingen:

 

 1. De kosten van je reis of vakantie – Onvoorziene gebeurtenissen betekenen soms dat je je vakantie moet annuleren; het is geruststellend om te weten dat je misschien je geld terug kunt krijgen

 2. De activiteiten die u waarschijnlijk gaat doen

 3. De kosten van uw bagage

Een reisverzekering Saoedi-Arabië helpt bij onverwachte tegenslagen.

 

Reisverzekering in Japan

De meeste reizen verlopen probleemloos, maar er zijn een paar reisrisico’s waar u zich bewust van moet zijn:

 

 1. Natuurrampen

Japan ligt in een belangrijk aardbevingsgebied en er hebben zich tsunami’s voorgedaan in het land. Er zijn verschillende actieve vulkanen in Japan, en het tropische cycloonseizoen (tyfoon) loopt van juni tot december. Een reisverzekering Japan biedt hier dekking voor.

 

 1. Nucleaire meltdowns

De kernramp in Fukushima Dai-ichi vond plaats in 2011 en als gevolg daarvan zijn er enkele verboden zones rond de kerncentrale

 

 1. Tast toe in treinen

Betasten in het openbaar vervoer is een probleem in Japan, waar het bekend staat als ‘chikan’. De politie adviseert om naar de dader te schreeuwen om de aandacht te trekken en een medepassagier te vragen het treinpersoneel te bellen.

 

https://www.vergelijkenvanreisverzekeringen.nl/

Gerelateerde artikelen

Turkije als vakantiebestemming

Goedkope zonvakantie

Beleef een familiedag in Breda