Add Link
Image default
Links / Index

Is kunstgras geschikt voor honden?

Wist je dat kunstgras ideaal is als je huisdieren hebt? Veel mensen vragen zich af of honden en kunstgras samengaan. Want wat gebeurt er als je hond plast op je kunstgras? En kan je hond veilig spelen op een kunstgrasmat? In dit blog geven we antwoord op al je vragen en laten we je kennismaken met de vele voordelen van een kunstgras in je tuin.

Kunstgras perfect voor honden

Kunstgras leggen in de tuin is ideaal voor je hond; het is enorm zacht dus je hond kan er heerlijk op liggen en spelen. Heb je een grote hond? Zorg er dan wel voor dat de grasmat stevig op zijn plaats ligt; anders kan deze namelijk gaan verschuiven. En je hoeft niet bang te zijn dat je hond zal gaan graven; dit doen ze namelijk alleen als ze aarde ruiken en dat zal met een kunstgrasmat niet het geval zijn.

De kwaliteit van je kunstgras gaat niet achteruit als je hond er per ongeluk een plas op doet. De kleur zal er ook niet door veranderen. Natuurlijk is de geur die de hond achterlaat wel nadelig, maar dit heb je zo opgelost. Je kunt het kunstgras namelijk heel gemakkelijk schoonmaken met wat water en sop.

Hoe veilig is een kunstgrasmat eigenlijk?

Als je huisdieren hebt, of dit nu een hond, een kat of een konijn is, dan weet je dat ze graag snuffelen en in alles happen wat ze tegenkomen. Dit zal niet anders zijn op je kunstgras. Daarom is het fijn om te weten dan een kunstgras uitermate veilig is. Kwalitatieve kunststof grasmatten worden altijd op schadelijke stoffen getest en door middel van certificaten (die afkomstig zijn van onafhankelijke instituten) wordt dit aangetoond. Jouw huisdier kan dus probleemloos likken en snuffelen aan het gras.

Het zal onoverkomelijk zijn dat jouw hond een keer zijn behoefte doet op je kunstgras. Gelukkig zal jouw kunstgras hierdoor niet verkleuren of beschadigen. Het enige wat je hoeft te doen is de ontlasting opruimen en de plek naspoelen met lauw water. Blijf je de geur van de ontlasting ruiken? Dat is niet zo prettig, maar heel simpel op te lossen door wat schoonmaakazijn aan het water toe te voegen. Je kunt er ook voor kiezen om een middel te gebruiken dat biologisch afbreekbaar is.

Wat zijn de voordelen van een kunstgrasmat in je tuin?

Steeds meer mensen kiezen voor een gazon van kunstgras en dit is eigenlijk heel erg logisch. Je hebt het hele jaar door een groene tuin, terwijl je er maar minimaal onderhoud aan hoeft te doen. Daarnaast bespaar je ook nog eens op water, omdat je gazon niet meer besproeid hoeft te worden. Waar mensen zonder groene vingers er voorheen nog voor kozen om de tuin dan maar te betegelen, zie je nu veel meer kunststofgrasmatten verschijnen. Met het oog op het veranderende klimaat in Nederland is dit ook eigenlijk best logisch.

De afgelopen jaren ontstaan er steeds meer overstromingen door heftige regenval. Dit wordt veroorzaakt door betegelde tuinen die het water niet kunnen opvangen. Dit is een enorme belasting voor de riolering. Als je kiest voor een kunstgrasmat dan heb je dit probleem niet; het water kan dan gewoon weglopen in de grond. Ook worden de zomers steeds heter, waardoor je enorm veel water kwijt bent aan het besproeien van je tuin. Doe je dit niet, dan heb je binnen de kortste keren een geel en verdord gazon. Dit probleem is direct voorbij als je kiest voor een kunstgras. Niet alleen bespaar je op je waterrekening, je tuin blijft ook nog eens het hele jaar groen. Wat wil je nog meer?

 

 

https://www.kunstgrashasselt.nl