Add Link
Image default
Kinderen

Een kinderkamer stijlvol inrichten anno 2020 (en 21)

Een kinderkamer stijlvol, leuk en terwijl nog functioneel inrichten is niet altijd makkelijk. Kinderen willen graag een speciaal bed en veel kleuren in hun paleisje. Maar hoe kan je nu als ouder de kamer leuk inrichten voor je kind en er tegelijk voor zorgen dat ze functioneel is?

Meubels kiezen doe je zo:

Er zijn heel wat kindermeubels beschikbaar, in allerlei vormen en stijlen. Je kind droomt er natuurlijk van om een eigen prinsessen bed te krijgen, of een bed dat eruitziet als een racewagen… Maar jij weet als ouder dat ze hier snel zullen uitgroeien. Geen enkele jonge tiener wil er nog in slapen. Dat zou natuurlijk zonde zijn van al het geld. Daarom zou je er eventueel kunnen voor kiezen om voor jouw kind een hoogslaper te kopen. Kinderen vinden dit altijd leuk en toch heeft het een neutrale stijl. Naast het bed is natuurlijk ook de kinderkledingkast van belang! Op het moment dat kinderen kleiner zijn, lijkt een ruime kledingkast misschien nog niet zo nuttig. Toch zul je merken dat jouw kind al snel veel kleren verzamelt. Zo zou een kleine kinderkledingkast al snel te klein kunnen zijn. Daarom is het beter om meteen een groter model uit te kiezen. Een kast met schuifdeuren zou bijvoorbeeld een goede keuze kunnen zijn. Enerzijds is het makkelijk, want er is geen plaats nodig om de deuren open te zwaaien, anderzijds oogt het ook heel modern. Kies alleszins een kleur die goed bij het bed of eventuele andere meubels past!

Wat doe je met de muren?

Voor het kind is het altijd leuk dat er wat kleur wordt gebruikt in de kamer. Toch moet je erop letten dat de kleuren niet te overheersend zijn. Daarom zou je er eventueel voor kunnen kiezen om één accentmuur te nemen. Je verft deze muur dan in de favoriete kleur van je kind en verft de andere muren gewoon wit. Als leuke toevoeging, zou je kunnen overwegen om muurstickers aan te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld een leuke boom, een dier of zelfs auto’s op de muur tevoorschijn toveren. Reken maar dat je kind er heel blij mee zal zijn!

Kan ik ook accessoires toevoegen?

Aangezien kinderen heel speels kunnen zijn, is het niet echt aan te raden om breekbare dingen op de kamer te plaatsen. Je zou natuurlijk wel een leuke nachtlamp kunnen kopen, best eentje dat tegen een stootje kan. In plaats van een beeldje op de kamer te plaatsen, kan je de kinderkamer eventueel decoreren met enkele pluchen dieren. Die zijn niet breekbaar en bovendien is het nog leuk om mee te spelen ook!

Hopelijk hebben jullie in dit artikel enkele tips kunnen vinden die aansluiten bij jullie inzichten. Het is goed om je kind enkele elementen te laten kiezen, maar zorg ervoor dat de kamer niet te speels wordt ingericht. Zo ben je er zeker van dat je kind er lang geniet van zal hebben!