Add Link
Image default
Internet marketing

Social media wereldwijd

Omdat social media een supergroot bereik heeft, komt ook de social media planner tool goed van pas. Door middel van social media is het mogelijk mensen over de hele wereld te bereiken. Dit heeft veel voordelen en is over het algemeen super interessant. Als social media niet wereldwijd beschikbaar zou zijn zouden wij een stuk minder weten dan we nu weten. Je komt dagelijks zonder dat je het doorhebt waarschijnlijk meer berichten tegen wanneer je door je social media scrolt, die buiten Nederland vandaan komen. Denk aan alle bekende mensen die je volgt op Instagram, waar je zonder social media helemaal niks van te weten zou zijn gekomen. Social media verbreed de kennis van een hoop mensen en is ook nog is super vermakelijk om mee bezig te zijn.

De invloed van social media

Social media kunnen super veel beïnvloeden, op positieve maar ook op negatieve manieren. Denk bijvoorbeeld aan haatreacties die je wel eens tegenkomt op het internet. Ook heeft social media een hele verslavende werking, voor veel mensen in ieder geval. Veel mensen die naar hun eigen schermtijd kijken die op social media is gespendeerd schrikken hier toch best wel van. Ook raken je hersenen hier super geprikkeld van. Als jij 5 minuten door facebook scrolt heb je in die tijd super veel korte berichten meegekregen die je hersenen allemaal aan het verwerken zijn, wat natuurlijk best wel heftig is, voornamelijk voor je concentratie.

Social media nadelen

Na de nadelen die social media heeft als verslaving en extra prikkels, heeft het zo ook nog andere niet hele positieve invloeden. Denk bijvoorbeeld aan het vertonen van studieontwijkend verdrag door social media. Het werkt super afleidend en dat in combinatie met hoe verslavend het is, kan ervoor zorgen dat je huiswerk zeker een tijdje wordt uitgesteld. Vanwege al die extra prikkels die je hersenen moeten verwerken kan je er ook nog eens supermoe van raken wat er dus ook voor kan zorgen dat je bepaalde activiteiten niet meer uitvoert.