Add Link
Image default
Gezondheid

Heeft u een operatie nodig bij een golfelleboog?

 

Een golfelleboog is een aandoening waarbij de spieren en pezen aan de binnenkant van de elleboog ontstoken raken. Dit kan leiden tot pijn en zwakte in de arm en kan iemands dagelijkse activiteiten beperken. In sommige gevallen kan een operatie worden overwogen om de aandoening te behandelen. Maar is een operatie verstandig bij een golfelleboog?

Het antwoord op deze vraag is niet eenduidig. In veel gevallen kan een golfelleboog namelijk worden behandeld zonder operatie. Fysiotherapie, rust, en het gebruik van medicatie zoals pijnstillers kunnen allemaal helpen om de ontsteking te verminderen en de symptomen te verlichten. Bovendien zijn er ook alternatieve behandelingen beschikbaar, zoals acupunctuur, die soms effectief kunnen zijn bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de mobiliteit.

Maar in sommige gevallen kan een operatie de beste optie zijn. Dit is meestal het geval wanneer de aandoening ernstig is en niet reageert op andere vormen van behandeling. In deze gevallen kan een operatie de ontstoken pezen en spieren repareren of verwijderen, waardoor de pijn en zwakte worden verlicht.

Het is belangrijk om te weten dat een operatie niet zonder risico’s is. Zoals bij elke chirurgische ingreep kan er een risico op complicaties bestaan, zoals bloedingen, infecties, of schade aan omliggende weefsels. Bovendien kan het herstel na een operatie langdurig zijn en kan het enige tijd duren voordat de patiënt volledig hersteld is.

Als u lijdt aan een golfelleboog en overweegt een operatie, is het belangrijk om uw opties zorgvuldig te overwegen. Praat met uw arts en/of een orthopedisch chirurg om te bepalen of een operatie de juiste keuze is voor u. Uw arts kan u dan advies geven wat in uw geval de beste optie is. In veel gevallen is een operatie risicovoller en brengt fysiotherapie dezelfde klachtverminderende uitslag

Voor meer informatie, lees hier ons volledige blog dat verder verteld of een operatie nodig is bij een golfelleboog.

 

https://elleboogklachten.nl