Add Link
Image default
Gezondheid

Een beugel voor volwassenen wordt steeds populairder

Er zijn steeds meer volwassenen die ervoor kiezen om een beugel te nemen. Ofwel omdat ze in het verleden geen beugel hebben gehad of omdat ze gewoon een mooier gebit willen. Maar een orthodontiebehandeling voor een volwassene werkt wel net even anders dan bij een jongere. Daarom in dit artikel meer informatie over de stappen die je kunt nemen wanneer je als volwassene een beugel wilt. In dit artikel richten we ons specifiek op de regio Breda maar de tips kun je uiteraard ook toepassen in je eigen regio.

De praktisch oplossing voor volwassenen die een mooi gebit willen

Als volwassene heb je te maken met een verantwoordelijke baan, misschien de zorg voor de kinderen en talloze andere zaken waar kinderen zich niet druk om hoeven maken. De beugel van Invisalign is daarom de praktische oplossing voor volwassenen. De bitjes zijn uitneembaar zodat je normaal kunt eten of je tanden poetsen. Ook bij vergaderingen of andere belangrijke zaken kun je de beugel tijdelijk uitnemen. Ook de behandelduur is vaak een stuk korter dan bij een slotjesbeugel. Informeer naar de mogelijkheden voor een Invisalign behandeling bij je tandarts in Breda.

Verschillen in vergoedingen voor orthodontie bij volwassenen en jongeren

Een ander ding om rekening mee te houden wanneer je als volwassene een beugel wilt zijn de kosten. Anders dan bijvoorbeeld een bezoek aan de mondhygiënist in Breda, is er voor volwassenen weinig vergoeding mogelijk vanuit de aanvullende tandartsverzekering. Voor jongeren is vaak een eenmalige vergoeding tot €2.500,- mogelijk maar voor volwassenen is dit vaak maar een paar honderd euro.

Voor de precieze kosten van een beugel kun je terecht bij je ortho in Breda maar reken er op dat je enkele duizenden euro’s zelf moet betalen. Hou ook rekening met een behandelduur van 12 tot maximaal 36 maanden.