Add Link
Image default
Gezondheid

De voordelen van afvallen met havermout

Haver is een van de gezondste ontbijtopties als je probeert af te vallen. Het is rijk aan eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen die kunnen helpen om je maag langer vol te houden. Lees hier hoe je kunt afvallen met havermout.

Havermout gezond?

Het is voedzaam, caloriearm en gemakkelijk te bereiden. Het duurt slechts 10 minuten om te bereiden. Afgezien van dit, kun je nooit verveeld raken met dit heerlijke gerecht, omdat je ermee kunt experimenteren door er verschillende ingrediënten aan toe te voegen. 

Het bijzondere is dat dit gerecht een perfect recept is om af te vallen, maar als je niet voorzichtig bent met de bereidingswijze, dan kan havermout veranderen van gezond naar ongezond. Soms doen mensen er allerlei experimenten mee, waardoor het aantal calorieën toeneemt en het kan leiden tot gewichtstoename. In zo’n situatie, wanneer je probeert af te vallen, dan vertellen we je hier de juiste manier om pap te maken. 

Juiste soort haver

Op de markt zijn drie soorten haver te vinden – havervlokken, havervlokken en instant haver. Het belangrijkste verschil tussen deze drie soorten havermout is de manier waarop ze worden verwerkt. Ze worden alle drie op een andere manier verwerkt, waardoor hun voedingswaarde verandert. Steel-cut haver is beter dan de andere twee omdat het minder bewerkt is en veel minder chemicaliën bevat. Niet alleen dit, het is ook rijk aan vezels.

Havermout portiegrootte

Dat havermout gezond is voor de gezondheid, betekent niet dat je het zo veel kunt eten als je wilt. Als je er teveel van eet in één keer, kan dat het aantal calorieën verhogen en je van je gewichtsverlies afbrengen. Bereken het aantal calorieën van je dag goed, verdeel ze dan over drie en twee tussendoortjes op een dag, en eet alleen hetzelfde aantal calorieën bij je ontbijt.

Vermijd suiker

Probeer je af te vallen maar voeg je suiker toe aan je havermout? Dan zal het je niet helpen om je doel te bereiken. Als je van havermout zoet houdt, kun je er een lepel honing, jaggery of ahornsiroop aan toevoegen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om noten, fruit, pindakaas of dadels toe te voegen om de havermout zoeter te laten smaken. Suiker bevat lege calorieën en geen voedingsstoffen. Het toevoegen ervan aan je havermout zal ten eerste je aantal calorieën verhogen. Ten tweede zullen er ontstekingen en andere gezondheidsproblemen in het lichaam ontstaan.

Eet “clean”

Als gewichtsverlies je prioriteit is, kies dan voor schone voeding. Hoe meer verpakt en junkfood je eet, hoe moeilijker het voor je wordt om af te vallen. Let ook op je portiegrootte als je fruit, noten, pindakaas en natuurlijke zoetstoffen aan je havermout toevoegt. Overdaad schaadt je afslankplan. Bekijk deze website voor meer tips.

https://www.eenmaatjeminder.nl/