Add Link
Image default
Financieel

Online cursus voor beginners

Online cursus beleggen voor beginners

Heb je altijd al interesse gehad in de werking van de beurs en de financiële markten? Of heb je een spaarcentje waar je wel graag wat meer rendement uit wilt halen dan wat de gemiddelde spaarrekening je kan bieden? Ben je niet bang om af en toe een risico te nemen en vind je het niet vervelend om je te moeten verdiepen in soms misschien wat taaie kost als productbeschrijvingen en marktanalyses? Dan moet je misschien toch eens met beleggen beginnen.

 

Weten waar je mee bezig bent

Zelf beleggen in aandelen of opties kan ontzettend leuk en spannend zijn. Bovendien kan het ook nog een leuke bijverdienste opleveren. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Er zijn allerlei cursussen om je de beginselen van het beleggen bij te brengen of om je al aanwezige basiskennis bij te spijkeren. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen via aanbieders van thuisstudies, zoals NHA.

 

Leren met behulp van je broker

Of je kunt je al aanmelden bij een broker, ook wel effectenmakelaar genoemd, die als tussenpersoon voor je fungeert bij de aankoop en verkoop van aandelen. Brokers bieden ook regelmatig allerlei vormen van training aan, bijvoorbeeld in de vorm van webinars. Je kunt er ook voor kiezen om direct te beginnen met beleggen, maar dan in eerste instantie met een oefen-account, zodat je nog geen echte risico’s loopt.

 

Gratis online cursus beleggen

Het enige nadeel van alle genoemde cursussen is dat ze allemaal geld kosten. Weliswaar geen enorme bedragen, maar misschien wil je alleen vrijblijvend leren wat beleggen inhoudt, hoe het in zijn werk gaat en wat je opties zijn om dan daarná te beslissen of het iets voor je is. Kijk in dat geval eens op deze website. Hier vind je een hele duidelijke en overzichtelijke onlinecursus voor beginnende beleggers. En het beste is: hij is helemaal gratis.