Add Link
Image default
Entertainment

Is het mogelijk om in heel België te ballonvaren?

Een ballonvaart kan concreet niet overal georganiseerd worden. In welke regio’s is het dan wel mogelijk en waar niet? In België zijn er gebieden die verboden om te ballonvaren. Het luchtruim bestaat uit allemaal blokjes, die aan elkaar aansluiten. Elk gebied heeft zijn specifieke eigenschappen. Bij bepaalde gebieden is het verplicht contact te hebben met de luchtverkeersleiding via de radio of een transponder. De luchthaven van Brussel, Oostende en Charleroi zijn bijvoorbeeld al gebieden waar hete luchtballonnen niet welkom zijn.

Naast deze luchthaven gebieden hebben we ook nog ‘prohibited areas’: het koninklijk paleis, de kerncentrale van Doel en het havengebied van Gent horen daar bij.

Kunnen wij overal opstijgen voor een ballonvaart?

Wij kunnen niet overal opstijgen, er zijn een aantal factoren waar we rekening mee moeten houden. Een belangrijke factor zijn de hindernissen in de omgeving waar we onze ballonvaart starten. In de buurt van een hoogspanning, windmolens is opstijgen bijvoorbeeld niet mogelijk. Ook moeten we rekening houden met kerken, gebouwen…

Hindernissen is verder ook niet het enige waar we rekening mee moeten houden. De richting waar we naartoe varen is ook zeer belangrijk. We bepalen namelijk voor onze ballonvaart waar we opstijgen. We willen ongeveer weten waar we ergens gaan uitkomen na een ballonvaart van circa 1 uur. Een luchtballon valt niet te sturen. Wat we wel tot de mogelijkheden behoort is door onze hoogte aan te passen onze richting een klein beetje veranderen. De wind aan de grond is niet altijd hetzelfde als op hoge hoogte.

Hoe bepalen we het landingsterrein tijdens het ballonvaren?

Geen schade is één van de belangrijkste factoren waar wij rekening mee houden. Wat wil dit concreet zeggen? We kijken altijd zeer aandachtig naar het landingsterrein om geen schade te doen. Als we zien dat er dieren of gewassen op een mogelijk landingsterrein staan gaan we hier zeker niet op landen. We houden ook zeker rekening met de bereikbaarheid.

Heb je nog andere vraagjes over ballonvaren neem even vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

http://www.ballonvaart-antwerpen.be