Add Link
Image default
Electronica en Computers

Waarom zou ik een refurbished laptop kopen?

Heeft u een voordelige, maar toch een krachtige laptop nodig?

Tegenwoordig is een laptop bijna onmisbaar te noemen voor veel mensen. Onder andere voor school is een goede laptop erg belangrijk. Maar ook mensen die veel digitaal voor hun werk moeten doen, hebben een laptop absoluut nodig. Ondanks dat een laptop erg belangrijk is, kan niet iedereen een dure laptop betalen. Hoe zorgen we dat iedereen een betaalbare en goedkope laptop kan krijgen?

Een passende oplossing voor u is misschien wel een refurbished laptop!

Wat verstaan we onder een refurbished laptop?

Een refurbished laptop houdt in dat een gebruikte laptop gecontroleerd, gereinigd en getest is voor hij weer verkocht wordt aan de volgende klant. Dit is dus een groot verschil met een tweedehands laptop die bijvoorbeeld te koop is via Marktplaats, of vergelijkbare sites.

Bij tweedehands laptop aankopen is er vaak geen enkele controle of reiniging uitgevoerd. Het komt zelfs vaak voor dat iemand zijn of haar zolder opruimt en per toeval een oude werk laptop terug vindt, die hij of zij niet meer nodig heeft. Bij dit soort gevallen kan er schade ontstaan aan de laptop onderdelen, bijvoorbeeld doordat er te veel stof op zit. Alleen door een grondige, professionele reiniging kan dit weer gefikst worden. Ook de data van de vorige gebruiker is vaak wel gewist, maar nooit volledig verwijderd. Bij harde schijven waar alleen alles op verwijderd is, kan de privacy van de vorige gebruiker in het geding komen. Daarnaast kan een nog volle harde schijf leiden tot een langzamere ervaring voor de gebruiker van de laptop.

Naast dat er bij refurbished laptops een langdurige garantieperiode zit, kunt u er ook gerust op zijn dat er geen mankementen meer voorkomen, omdat de refurbished laptop uitgebreid is getest door een expert.

Voordelen van een refurbished laptop

Er zijn een aantal dingen te zeggen voor het kopen van een refurbished laptop.

refurbished laptops zijn veel goedkoper dan nieuwe laptops, doordat ze voor een lage prijs worden ingekocht en na het refurbishing-proces weer doorverkocht worden. Het verschil in inkoopprijs en verkoopprijs is minimaal.

In tegenstelling tot tweedehands laptops worden refurbished laptops dus uitgebreid gecontroleerd op schade en mogelijke mankementen van de laptop, voor hij weer verkocht wordt. Bij een tweedehands laptop kopen gebeurt dit allemaal niet, en wordt vaak alleen de harde schijf leeggemaakt voordat u de laptop kan overkopen. Deze extra check bij refurbished laptops neemt een heleboel twijfels weg bij u als klant, ondanks dat de laptop al wel is gebruikt door de vorige eigenaar. In tegenstelling tot bij refurbished laptops, bieden tweedehands verkopers meestal geen garantie, en zijn ze dus ook niet gecontroleerd voor de verkoop. Het komt helaas wel eens voor dat een tweedehands aankoop niet meer goed werkt, waardoor u als koper machteloos staat. Zeker bij ingewikkelde apparaten als laptops, is het niet aan te raden om deze zonder garantie te kopen. Een laptop of computer is zo complex, dat u al snel te maken kan krijgen met defecten. Mocht het gebeuren dat de tweedehands laptop het ineens niet meer doet, heeft u geen enkele houvast meer. Als u uw tweedehands laptop wil laten repareren door een computer winkel, dan kunt u rekenen op torenhoge kosten. Verder kunt u een refurbished laptop vaak achteraf betalen, bij een laptop op Marktplaats kan dat niet.

Een duurzame keuze

Ook is het kopen van refurbished laptops de juiste keuze met het oog op het milieu. Computerchips zijn al schaars genoeg tegenwoordig, en batterijen weggooien is nog steeds niet op een milieuvriendelijke manier te doen. Computer chips zijn sinds een aantal jaar geleden steeds zeldzamer geworden. Goedkope laptops kopen wordt hierdoor steeds lastiger. Een refurbished laptop kopen is beter voor de prijzen van computer onderdelen, omdat het een positieve impact heeft op het chiptekort in de wereld.

Een refurbished laptop kopen, daar helpt u niet alleen uzelf mee, maar ook onze wereld!