Add Link
Image default
Electronica en Computers

Waarom jij een brandalarm wilt in huis

Brand is een grote zorg geworden in elk huis, vooral in de keuken, waar meestal per ongeluk brand ontstaat. Dit is een van de redenen waarom gezinnen brandmelders in hun huizen willen installeren. Ze voelen zich veiliger door deze brandmelders. In het verleden waren brandmelders alleen nodig in commerciële instellingen, maar tegenwoordig worden ze ook in huishoudens als belangrijk beschouwd.

Er zijn drie (3) soorten brandalarm: het manuele brandalarmsysteem, het automatische systeem en de combinatie van zowel manueel als automatisch.

Met een manueel brandalarmsysteem kan een persoon manueel de trekker van het alarm overhalen zodra hij/zij brand in huis heeft gezien of opgemerkt. Dit alarm is meestal te vinden in gangen met een handmatige hendel, bedekt met glas met een teken om te breken in geval van nood.

Automatische brandmelders waarschuwen een huishouden voor temperatuursveranderingen of in sommige gevallen de aanwezigheid van rook. Het geeft gewoonlijk een piepend geluid dat de aandacht van de gezinsleden vraagt. Sommige high-end automatische brandmelders zijn rechtstreeks verbonden met de dichtstbijzijnde brandweerkazerne, zodat zodra het alarm afgaat, het automatisch wordt doorgegeven aan de brandweer en de brandweerlieden veel eerder ter plaatse zijn.

Een combinatie van zowel manuele als automatische brandalarmsystemen wordt meestal aangetroffen in commerciële instellingen. Vanwege de hoge kosten van een automatisch brandalarmsysteem, hebben sommige bedrijven besloten om beide systemen te combineren om de kosten te drukken. Dit soort alarmsysteem is het meest populair in grote gebouwen en niet in woningen.

De meeste huishoudens nemen tegenwoordig de beveiliging naar een ander niveau. Ze geven nu meer belang aan hun huizen en de waardevolle die ze binnen hebben. Een ander alarmsysteem dat in veel woningen wordt gebruikt is de automatische rookmelder.

Een automatische rookmelder is een zeer gevoelig apparaat dat reageert op de aanwezigheid van rook en een vroegtijdige waarschuwing geeft aan huiseigenaren. Helaas heeft dit apparaat een beperkt dekkingsgebied en daarom beveelt de National Fire Protection Association aan rookmelders te installeren op elke verdieping van het huis, ook in de kelder, en zelfs in elke kamer, vooral in de keuken, waar meestal per ongeluk brand uitbreekt. Zij stelden ook voor dat alle rookmelders met elkaar worden verbonden om het huis volledig te beschermen.

Dit alarmtoestel wordt als gezinsvriendelijk beschouwd, omdat u het handmatig kunt uitschakelen als het niet nodig is, vooral tijdens familiebijeenkomsten waar we soms grillen en verschillende kiprecepten bereiden.

Rookmelders kosten gewoonlijk zo weinig als 9 tot zo veel als 70 euro op de markt, afhankelijk van de mate van rookgevoeligheid die de koper wenst. Een type rookmelder dat zeer geschikt is voor in de keuken is de foto-elektrische rookmelder. Dit soort alarm is minder gevoelig voor rook veroorzaakt door koken of hoge luchtvochtigheid en reageert alleen op zichtbare rook veroorzaakt door langzaam brandende branden.

Een ander rookmelderalarm dat het gezin kan gebruiken is het koolmonoxidealarm. Dit alarm wordt gebruikt in slaapkamers of elke andere slaapruimte en wordt geactiveerd zodra de rook de sensor bereikt. Hoewel een rookmelder een veelgebruikt apparaat is dat de voorkeur heeft van huiseigenaren, gebruiken sommige gezinnen een hittealarm. Dit apparaat detecteert brand aan de hand van de luchttemperatuur en is meestal te vinden op zolders of in garages.

Bescherm uw huis en uw gezin tegen gevaar veroorzaakt door onverwachte brand; kies een brandalarmsysteem of rookmelder die aan uw behoeften voldoet. Brandmelders en rookmelders kunnen zeker helpen om uw huis veilig en zeker te maken voor u en uw geliefden.

https://www.securitythuis.nl/