Add Link
Image default
Electronica en Computers

Kinderfeestje met de 3d pen

Als je 5 kinderen hebt zoals ik, dan is een kinderfeestje een makkie zal je denken. Nou, niets is minder waar. Het valt niet mee elke keer weer iets origineels te bedenken waar je alle kinderen ook een plezier mee doet. Tot ik laatst een perfect idee kreeg. Vorig jaar heb ik een van mijn kinderen een 3d pen cadeau gedaan. Dat was zo’n hit, dat nu al mijn kinderen zo’n pen hebben. Er wordt hier heel wat af getekend, want ze vinden het stuk voor stuk geweldig. Dus, als al mijn kinderen het leuk vinden, waarom dan de andere kinderen niet?

Trots op je werkstukje

Middelste zoon werd 11. Ik had 5 pennen. Ahum, eigenlijk 6 want ik heb er inmiddels ook een. Twee vriendjes hadden er ook een die ik kon lenen, dus in totaal had ik er 8. Precies genoeg voor het kinderfeestje. Mijn zoontje vond het een prachtig idee, maar we moesten wel een plan maken. Want niet alle kinderen hadden al eens eerder met een 3d pen gewerkt. Dus we moesten een opdracht bedenken die voor iedereen te doen was. Dat was niet moeilijk: het werd een bril.

8 Brillen in alle kleuren van de regenboog

Alle pennen konden werken met filament van PLA. Gelukkig, want dat is milieuvriendelijk en stinkt niet zoals ABS doet. Ik had een voorraadje filamenten aangeschaft via de 3d pen stunter. Een pakket bestaande uit 20 kleuren filament op rolletjes van 5 meter. Mij kon dus niets meer gebeuren, er was dus maar liefst 100 meter in huis. Vooraf had ik voor ieder kind een tekening klaarliggen die ze over konden trekken. Eerst het montuur en dan de beide poten. Nadat ze de 3 onderdelen hadden getekend gingen we ze aan elkaar monteren. Aan het eind van de middag ging elk kind met zijn eigen unieke bril naar huis. Het was een hit!