Add Link
Image default
Electronica en Computers

10 feiten over technologie: bezoek het Technologie museum in Amsterdam

De mens heeft wonderen verricht met de vooruitgang van de technologie in de vorige eeuw. Technologie heeft ons spectaculaire hulpmiddelen en middelen in handen gegeven om ons leven zo gemakkelijk te maken. Nieuwe bevindingen op technisch gebied zijn zo frequent dat het voor velen moeilijk is geworden om het tempo van uitvindingen in te halen.

Hoe fascinerend deze technische wonderen tegenwoordig ook lijken, de verhalen erachter zijn nog interessanter. Hier zijn tien van zulke verbazingwekkende weinig bekende feiten over de technologie die we allemaal bijna elke dag gebruiken.

Ben je geïnteresseerd in de wereld van technologie? Bezoek dan het Technologie museum Amsterdam

10 feiten over tech

1. QWERTY-toetsenbord is ontworpen om de type snelheid te vertragen

Mensen scheppen op over hun schrijfsnelheid op een typemachine of toetsenbord. Voor sommige banen is het zelfs een concurrentievoordeel om sneller en nauwkeuriger te typen. Maar weet u dat de huidige indeling van de QWERTY-toetsenborden het resultaat is van een oplossing die is ontworpen om de typsnelheid te verlagen?

2. Water Integrator — een computer die op water liep

Vladimir Sergejevitsj Lukyanov bouwde in 1936 ’s werelds eerste computer die differentiaalvergelijkingen in partiële afgeleiden oploste. Het verbazingwekkende is dat de machine door water werd aangedreven.

3. De eerste computermuis heette ‘XY Position Indicator for Display Systems’

‘S Werelds eerste computermuis werd in de jaren zestig uitgevonden in het Stanford Research Institute (SRI). De apparatuur werd “XY-positie-indicator voor displays” genoemd.

4. Wikipedia wordt onderhouden door duizenden bots

De meeste internetgebruikers van tegenwoordig weten wat Wikipedia is. Het is een uitgebreide verzameling crowd-sourced informatie die online beschikbaar is. Het is algemeen bekend dat de online encyclopedie wordt gemaakt en bewerkt door vrijwilligers.

5. Je kunt zelfs vandaag nog de eerste webpagina ter wereld bezoeken

Tim Berners-Lee, een Britse wetenschapper die bij CERN werkt, vond in 1989 het World Wide Web uit. Het duurde nog twee jaar voordat de eerste website ter wereld verscheen. De eerste webpagina ging live in 1991 en werd gehost op een NeXT-systeem bij CERN. 

6. Apple maakte ooit een uitstapje naar de kledingindustrie

Tegenwoordig heeft Apple zijn eigen naam gemaakt in alles wat ze doen. Neem het Mac OS, Macbook, iPod of iPhone. Het bedrijf wil altijd een geïsoleerd echo-systeem creëren en heeft dat met succes ook zo gehouden.

Weet je echter dat Apple in 1986 ook een kledinglijn had? De collectie heette ‘The Apple Collection’. Het is tegenwoordig ondenkbaar dat Apple ooit in de kledingbusiness was. Het bedrijf lanceerde zijn catalogus een jaar nadat Steve Jobs het bedrijf had verlaten.

7. Google stond te koop in 1999

Larry Page wilde Google in 1999 aan Excite verkopen. De deal bleef steken op $ 750.000 en 1% van Excite. Maar toen viel de deal uit elkaar. Vandaag is de marktkapitalisatie van Google meer dan $ 700 miljard. Er zijn twee versies van het verhaal waarom Excite Google destijds niet kocht.

8. Amazon.com is niet de originele naam van de website

Jeff Bezos probeerde verschillende namen voor zijn bedrijf voordat hij de laatste hand legde aan Amazon. De allereerste naam die hij registreerde was Cadabra Inc. Na wat feedback dat de naam te obscuur was, besloot de ondernemer de naam te veranderen in iets anders.

9. Roken kan uw Apple productgaranties ongeldig maken

Weet u dat uw Apple-product de garantie kan verliezen als u in de buurt van hen rookt? Apple heeft het beleid om zijn technici te beschermen tegen elke giftige werkomgeving. Tabaksteer dat zich op de systemen bevindt, wordt als schadelijk beschouwd. Daarom kan Apple het onderhoud van uw product weigeren, zelfs als ze onder de garantie vallen, als ze denken dat het in contact is geweest met tabaksrook.

10. U kunt programma’s coderen met alleen spaties

Wist je dat je kunt coderen met alleen spaties? De programmeertaal die het mogelijk maakt heet ‘ Whitespace ‘. Het enige dat nodig is om een ​​programma in deze taal te schrijven, is het gebruik van spaties, tabs en regelinvoer. De interpreter negeert alle niet-witruimtetekens.

Lijkt het jou leuk om eens te spelen met robots? Bezoek dan het Technologie in Amsterdam!

http://jetbrainstechlab.com