Add Link
Image default
Dieren

Dierenverzekering voor jouw huisdier

Een dierenverzekering zorgt ervoor dat jouw huisdier op de beste manier verzekerd is. Het is een hele geruststelling als je weet dat jouw huisdier goed verzekerd is. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan als het gaat om de rekeningen. Onnodig hoge rekeningen voor je huisdier zijn meer niet aan de orde.

Zo kun je je hond of kat onder andere verzekeren voor castratie en sterilisatie, de heupen en elle bogen en mag je zelf kiezen naar welke dierenarts je wilt gaan. Allereerst wil je natuurlijk voorkomen dat er iets gebeurt met je huisdier, maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Dat kan voor zowel jouw huisdier als voor jou een lastige periode zijn waarbij je geen extra zorgen wilt hebben. Daarom geeft een verzekering veel opluchting als het gaat om de kosten die je moet betalen voor de nodige behandelingen.

Honden en katten verzekerd
Een goede dierenverzekering is onmisbaar als je een hond of een kat in huis hebt. Je wilt geen risico’s nemen als het gaat om je huisdier. Wanneer je je hond of kat zult verzekeren, dan heb je een uitgebreide basisdekking. De belangrijkste zorg voor jouw huisdier staat daarin vermeld. Daarnaast is de verzekering ook flexibel. Jij mag als baasje zelf bepalen hoe hoog de vergoeding wordt. Zo kan je kiezen om 50%, 70% of 80% van de factuur te laten vergoeden. Hoe meer je zelf betaalt, hoe lager de premie zal zijn en andersom. Ook kan je zelf je eigen risico bepalen. Daarbij kun je kiezen uit 0 euro, 50 euro, 100 euro of 150 euro. Hierbij geldt dat hoe hoger je eigen risico is, hoe lager de maandpremie zal zijn.

Verschillende pakketten, de keuze is aan jou
Je kunt kiezen tussen het Basispakket, het Pluspakket en het Toppakket. Bij het Basispakket wordt 50% van je factuur vergoedt, bij het Pluspakket 70% en bij het Toppakket 80%. De maximale vergoeding per jaar verschilt ook per pakket. De bedragen verschillen behoorlijk, dus het is verstandig om je hier van tevoren in te verdiepen. Bij het Basispakket ontvang je een maximale vergoeding van 1500 euro per jaar, bij het Pluspakket ontvang je een maximale vergoeding van 3000 euro per jaar en bij het Toppakket ontvang je 5000 euro per jaar. Ook kun je naast alle standaardbehandelingen kiezen voor aanvullende verzekeringen zoals een reisverzekering kun je bijvoorbeeld kiezen voor alternatieve therapieën.