Add Link
Image default
Bedrijven

Zwemmen is gezond

Voor het menselijk lichaam is het erg goed om af en toe baantjes te trekken in een zwembad. Zo heb je in een zwembad geen last van zwaartekracht en is er hierdoor weinig belasting op je spieren.  Het is daarom ideaal om je in het water te bevinden wanneer je last hebt van je spieren. Mensen die terug komen van een spierblessure worden dan ook vaak aangeraden om alvast rustig te beginnen met fit worden door te gaan zwemmen. Het zorgt voor goede oefening en biedt weinig kans op een blessure. Daarnaast kunnen baantjes trekken ook erg goed helpen wanneer je problemen hebt met je rug, rsi-klachten of reuma. Wanneer je een tijdje aan het zwemmen bent, gaat je lichaam langzaam beginnen met ontspannen. Je kan vloeiendere bewegingen maken in het water en daarnaast zal het ook pij verlichtend gaan werken. Ook verstevig je je houdingsspieren met zwemmen. Bovendien heeft zwemmen een relaxende werking en wanneer je last hebt van stress of gespannen spieren kan het zwemmen dus erg ontspannend werken en voel je je daarna beter.

Zwemmen is ook een erg goede sport wanneer je van plan bent om af te vallen. Het is een duursport en daardoor erg geschikt om af te vallen. Bij een explosieve sport verbrandt je bijvoorbeeld alleen maar koolhydraten maar bij het beoefenen van een duursport verbrandt je ook de vetten in je lichaam die nodig zijn om af te vallen. Daarnaast is zwemmen een sport die niet blessuregevoelig is.je kan bijvoorbeeld niet door je enkel gaan of erg hard vallen, wat vaak voorkomt bij sportblessures.

Wanneer je besluit om te gaan zwemmen, hoeft dit niet veel geld te kosten. Om te zwemmen heb je alleen een zwempak nodig en misschien eventueel een badmuts en zwembril. Een abonnement bij een plaatselijk zwembad is ongeveer maar 100 tot 200 euro per maand. Wanneer je een grote tuin hebt en echt van het zwemmen bent gaan houden, kun je er ook voor kiezen om een zwembad in de tuin te nemen. Wel zorgt dit vaak voor veel onderhoud en moet je er bij stilstaan dat je het zwembad afdekken moet met een winterafdekking zwembad bijvoorbeeld.

http://zwembadafdekkingen.nl

Gerelateerde artikelen

Waarom een gezichtsborstel gebruiken?

De perfecte road-trip!

Maak ook gebruik van Public Matters