Add Link
Image default
Bedrijven

Omgaan met faalangst

Faalangst ontstaat vaak het vanuit het verleden. Soms blijk je goedbedoeld, te beschermt te zijn opgevoed. Het ander uiterste: te veel losgelaten worden kan ook nadelig uitpakken. Hoe dan ook is het erg lastig voor ouders, om de juiste balans hierin te vinden. Het is soms een dun koord, waarbij niemand jou vertelt wat het beste is. Het is dan ook niet gek dat er veel mensen faalangst hebben.

Schuldigen aanwijzen is niet zo zinvol. Het is veel effectiever om te kijken naar hoe je dit kunt oplossen. Faalangst kan namelijk veel dingen in de weg zitten.

Vergroot elke dag jouw comfortzone met een klein stapje

Het grootste gevaar met faalangst is, dat je elke dag jouw comfortzone kleiner maakt. Doe dus het omgekeerde. Maak elke dag jouw comfortzone iets groter. Doe dat bijvoorbeeld doordeweeks of juist in het weekend. Echt elke dag is minder goed aan te raden, tenzij het goed voelt, aangezien je ook een soort rust moet kunnen blijven ervaren.

Hoe doe je dit nu, elke dag jouw comfortzone vergroten? Het voornaamste is om te denken in kleine stapjes. Ben jij bang om bijvoorbeeld een presentatie te houden? Begin dan klein. Bedenk eerst een praatje van drie minuten dat je wilt houden. Oefen dit en neem het op, voor jezelf.

Vervolgens ga je de volgende dag het geoefende praatje houden tegenover iemand waar jij je veilig bij voelt. Iemand die jou niet uitlacht, maar trots naar jou zal luisteren. Je zult zien dat dit allemaal een stuk minder groots en eng is dan een presentatie. Toch lijkt het er al op. Als je er maar steeds meer een presentatie van maakt, dan is het dat wel uiteindelijk.

Faalangst bij rijschool Heerlen

Het gaat er niet alleen om, hoe je zelf met faalangst omgaat. Het gaat erom dat je ook een omgeving kiest, die er mee om kan gaan. Zeker in het begin, net zolang totdat je geen last meer hebt van jouw faalangst.

Met faalangst is het bijvoorbeeld extra moeilijk om te slagen voor jouw rijbewijs. Wat slim is om daarom een rijschool te kiezen die hierin is gespecialiseerd. Rijschool Heerlen is zo’n rijschool. Bij rijschool Heerlen hebben ze ervaring met cursisten met faalangst. Zij zijn dan ook een perfect rijschool, die goed kan omgaan met jouw faalangst.

https://drivingcoach.nl/

Gerelateerde artikelen

ABB HAF groepenkast samenstellen

Meer verkeer op je website regel je zo

Kamp jij met een chronische ziekte? Drie tips om weer te genezen