Add Link
Image default
Bedrijven

Koken

Als je in een restaurant gaat eten, is het logisch dat iemand je eten moet bereiden. Dit wordt vaak gedaan door een team aan koks, die met zijn allen de gehele keuken voor de rekening nemen. Zo heb je een kok voor de ‘koude’ kant, en een kok voor de ‘warme’ kant. De koude kant bestaat dan vooral uit voorgerechten als salade, of desserts zoals een lekkere ijscoupe. De warme kant gaat eigenlijk over de rest van de gerechten. In een restaurant bestaat het grootste deel van de gerechten uit warme gerechten. Biefstuk, spareribs, lasagne of pasta, het zijn allemaal gerechten die door de warme kant van de keuken klaargemaakt worden. Met behulp van speciale gereedschappen is het mogelijk om op een grote schaal voor veel mensen eten klaar te maken, zoals dat in veel restaurants van middelbare tot extreme grootte het geval is. Een horeca koelkast is hierbij een niet te missen item. In zo’n grote koelkast kun je alle producten goed koelen. Het is van belang dat je een vitrine koelkast hebt met veel verschillende lagen. Deze lagen komen vaak in de vorm van ijzeren planken, welke je in een soort gleuf kunt glijden waardoor de planken erg makkelijk te verstellen zijn. Dit komt van pas, want wanneer je gerechten maakt, is de kans groot dat deze in vorm en grootte verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld een pizza erg makkelijk opslaan in de koelkast, vanwege de platte vorm er van. Maar wanneer je ijscoupes zoals een dame blanche moet opslaan, zal dit toch een stuk meer ruimte innemen. Dit komt door de verticale vorm van de beker, en dan is het handig om de platen even een niveau hoger of lager te doen. Zo weet je zeker dat het gerecht een mooie vorm behoud!

https://www.horecaplace.eu/index.php?route=common/home