Add Link
Image default
Bedrijven

Houten wandpanelen aan de muur bevestigen

Het ziet er mooi, modern en bovenal warm uit, wandpanelen van hout. Wil je een soort hoofdbord boven het bed? Of wil je een hele wand in de woonkamer met wandpanelen van hout? Het kan allemaal. Soms is het wel even uitzoeken hoe het moet.

Wil je weten hoe de basis werkt? Lees dan verder.

Wandpanelen hout kopen

Nog een eerste tip waar je aan kunt denken: kies voor duurzaam hout. FSC-hout dus. Daarmee zorg je er namelijk ook voor dat je bijdraagt aan het behoud van de bossen. Juist nu is dat zo enorm belangrijk. Verder is het van belang om voor kwaliteit te gaan. Als het goed is wil je een langere tijd genieten van jouw wandpanelen van hout.

Wandpanelen bevestigen

Bij het bevestigen van wandpanelen heb je vaak de volgende mogelijke basisstappen:

  • Zaag de panelen met een fijne scherpe zaag op maat. Snijdt vervolgens ook het vilt op maat met een mes.
  • Ga nu beginnen met lijmen. Gebruik daarvoor een transparante PU-lijm. Expres is niet geschikt. Zorg voor een hoge spankracht. Dit kan als je werkt met lijmklemmen die je stevig aandraait. Tip: zorg voor voldoende lijmklemmen.
  • Verspijker de panelen met een spijkerpistool vast op de muur. Dit moet dan wel een houten wand of gipsmuur zijn.

Bedenk wel dat het per houten paneel kan verschillen wat precies de juiste methode is. Die kan ook lichtelijk afwijken van bovenstaande beschrijving. Bedenk dus goed dat de uitleg van de producent altijd leidend is. Vaak kan een leverancier hier ook wat meer over vertellen. Zij kunnen het vaak ook, tegen meerprijs, voor jou bevestigen.

Kortom: als je de juiste spullen hebt en een beetje handig bent, komt het met deze uitleg en die van de producent vast wel goed met het bevestigen van de panelen. Je kunt ook altijd nog de hulp van een familielid of vriend vragen die al meer ervaring met klussen heeft.

https://wandpanelenhout.nl/