Add Link
Image default
Bedrijven

Fysiotherapie: hoe kun je jezelf hiervoor verzekeren?

Fysiotherapie valt gedeeltelijk onder de basisverzekering. Wat je vergoed krijgt voor fysiotherapie hangt af van jouw leeftijd en de reden waarvoor je fysiotherapie krijgt. Je kunt er daarnaast voor kiezen om je aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie.  Hoe dat zit, leggen we uit in dit artikel. 

Welke fysiotherapie valt er onder de basisverzekering?

Voor volwassenen van 18 jaar geldt dat de eerste 12 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie voor behandeling van artrose van de knie of heup onder de basisverzekering vallen. Ben je jonger dan 18 jaar, dan vallen de eerste 9 behandelingen fysiotherapie onder de basisverzekering. Heb je last van een chronische aandoening zoals multiple sclerose, een aangeboren afwijking van het centraal zenuwstelsel, een spierziekte of een whiplash? Dan krijg je pas vanaf de 21e fysiotherapiebehandeling de kosten vergoed. De eerste 20 behandelingen dien je dus zelf te betalen. Wil je meer behandelingen vergoed krijgen, dan dien je hiervoor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

Aanvullende verzekering voor fysiotherapie afsluiten

Je kunt jezelf aanvullend voor fysiotherapie verzekeren wanneer de vergoeding vanuit de basisverzekering niet volstaat voor jou. Let hierbij goed op de voorwaarden van de verzekeraar, want dit kan onderling nogal verschillen. Zo vergoedt de ene zorgverzekeraar tot 100% van alle behandelingen, terwijl een andere zorgverzekeraar tot een maximumbedrag van 500 euro vergoedt. Daarnaast vergoeden sommige verzekeraars ook vaste percentages van behandelingen in plaats van het gehele bedrag. Je kunt met een aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor behandelingen bij een manueel therapeut, bekkenfysiotherapeut, geriatriefysiotherapeut, oedeemtherapeut, oefentherapeut Mensendieck en Cesar en een kinderfysiotherapeut of oefentherapeut. Overweeg je om een aanvullende verzekering af te sluiten? Vergelijk dan verschillende aanvullende zorgverzekeringen en de verschillende voorwaarden per zorgverzekeraar.

Kiezen voor de basiszorg of een aanvullende verzekering voor fysiotherapie?

Nu je verschillende zorgverzekeringen met elkaar vergeleken hebt, kun je beter inschatten welke verzekering bij jouw wensen past. Wellicht is de basisverzekering voldoende voor je, bijvoorbeeld omdat je weinig gebruik maakt van fysiotherapie. Je kunt in dat geval beter kiezen voor de voordeligste basisverzekering. Ga je voor een aanvullende verzekering omdat je verwacht veel van fysiotherapie gebruik te moeten maken? Kijk dan goed naar de voorwaarden voor een aanvullende verzekering, zodat je zeker weet dat degene die je kiest, past bij jouw wensen. Je kunt nog tot en met 31 december overstappen van zorgverzekering.