Add Link
Image default
Bedrijven

Een printer zonder inkt

Een printer hebben thuis is geen overbodige luxe. Zeker met het vele thuiswerken tegenwoordig wil je toch wel zo nu en dan een printje maken. Het bestellen van inkt voor je printer is geen goedkoop grapje en als je regelmatig print, zul je toch vaker je cartridges moeten vervangen. Ofschoon je inkt snel hebt gekocht en er voor bijna ieder merk printer ook cartridges zijn, kan je het vele nabestellen van inkt ook vermijden. Huur in dat geval een printer per maand, zoals bij wijverkopeninkt.nl.

Het huren van een printer

De prijzen van particuliere of zakelijke printers liggen niet meer zo heel hoog. Je hebt dus redelijk goedkoop een printer al in huis, maar vergeet niet dat je hiermee niet klaar bent. Je hebt nog printpapier nodig, zwarte inkt en afhankelijk van je printer ook gekleurde inkt. Printcartridges zijn duur en afhankelijk van de mate waarin je print hebt je er meerdere nodig per jaar. Deze hoge incidentele kosten kun je uit de weg gaan door een printer bij een bedrijf te huren. Je betaalt dan een all-in huurprijs per maand, waarbij levering, installatie, service en garantie geïncludeerd is.

 

Welke printer moet je huren?

Bij veel printbedrijven vind je een groot assortiment aan printers, die je eveneens kunt huren van bekende merken zoals HP, Canon, Xerox en Epson. Op de websites van dergelijke bedrijven kun je vaak ook een printerscan doen, zodat je precies weet welke printer bij je past. Tevens kun je zelf je resultaten filteren op wat jij belangrijk vindt, zoals zaken als: moet er in kleur geprint worden? Moet er een scan- en kopieerfunctie op de printer zitten? Op basis van die filters krijg je een overzicht van alle printers die aan je filters voldoen inclusief de maandelijkse huurprijs. 

 

Printinkt kopen

Heb je reeds een printer gekocht en ben je op zoek naar nieuwe cartridges, let dan wel goed op welk merk en model printer je hebt. Niet alle cartridges passen zomaar op elk printermodel. Om schade te voorkomen aan je printer en om slechte afdrukken tegen te gaan, dien je het beste de juiste cartridge bij het juiste printerprincipe te nemen. Dit doe je door naar het serienummer op je huidige cartridge te kijken. Komt die overeen met de nieuwe, dan is je printer geschikt voor die cartridge. Zodra het lampje van je printer aangeeft dat de inkt op is, vervang je cartridge dan ook direct. Hoe langer je door blijft printen op een lege cartridge, hoe groter de kans is dat je printer beschadigd raakt.