Add Link
Image default
Bedrijven

Besparen op je energierekening

De energieprijzen stijgen enorm. Voor veel mensen in Sittard aanleiding om te kijken wat zij kunnen doen om energie te besparen. Naast dat je geld bespaart, is dat natuurlijk ook beter voor het milieu. Wat kan je doen om de toename in energiekosten te beperken? Nu is het moment om te investeren in je huis.

Isoleren

Allereerst is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Heb je een oud huis? Dan kan het zijn dat hier nog veel winst te behalen is. Als je je huis beter wilt isoleren, kan je kiezen uit dak-, vloer- of muurisolatie. Spuwmuurisolatie is de snelste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren. Is je huis ouder dan 1920? Dan is de kans groot dat je spouwmuren hebt. Een spuwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen. Door deze ruimte te vullen met isolatiemateriaal, houd je de warmte in je huis. En dit merk je aan je energierekening. De kosten voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie heb je al na 3,5 jaar terugverdiend.

Warmtepomp

Met een warmtepomp ga je volledig van het gas af. Met een warmtepomp kan je je huis én water verwarmen, dus een gasaansluiting is niet langer nodig. Een warmtepomp werkt op stroom, en werkt alleen goed als je huis al goed geïsoleerd is. Hoewel de aanschaf van een warmtepomp een grote kostenpost is, kan je hiervoor wel in aanmerking komen voor subsidie vanuit de gemeente Sittard.

Zonnepanelen

Ook met zonnepanelen in Sittard bespaar je op je energierekening. Een set van 20 zonnepanelen kost zo’n 5000 euro en heb je in ongeveer 7 jaar terugverdiend. De panelen zelf gaan ongeveer 25 jaar mee, dus dat betekent dat je 18 jaar lang gratis stroom opwekt. Informeer ook voor zonnepanelen in Sittard bij de gemeente of er een subsidieregeling is.

https://de-duurzame-jongens.nl/zonnepanelen-sittard/