Add Link
Image default
Bedrijven

Bedrijfsveiligheid

Bedrijfsveiligheid is heel erg belangrijk, maar soms weet je niet meer wat je hiervoor allemaal moet doen. Toch is het erg belangrijk dat je niets over het hoofd ziet, want je wilt dat de bedrijfsveiligheid optimaal is. Daarom zullen in dit artikel de punten aan bod komen waar je op moet letten. Je kunt deze punten bij langs lopen en zo kijken of alles in orde is of dat je misschien nog iets moet aanpassen.

Als eerste is het natuurlijk belangrijk dat iedereen weet wat die moet doen als er brand is. Dit moet je dan regelmatig blijven oefenen, zodat niemand dit vergeet. Ook aan de vluchtwegen worden allerlei eisen gesteld, maar deze moet in ieder geval altijd vrij zijn. Je hebt bij brand geen tijd om de vluchtroute nog vrij te maken. Ook moet het pand over voldoende noodverlichting beschikken en zullen er voldoende blusmiddelen aanwezig moeten zijn. Bij blusmiddelen kan je denken aan een schuimblusser, maar ook een blusdeken is vaak onmisbaar. Je kunt ieder jaar door een erkend bedrijf laten controleren of alle blusmiddelen nog goed zijn. Ook zullen er genoeg bedrijfshulpverleners in het pand aanwezig moeten zijn. Hoeveel bedrijfshulpverleners er bij jouw bedrijf aanwezig moeten zijn dat ligt aan de hoeveelheid werknemer.

Niet alleen brand, maar ook inbrekers kunnen zorgen voor schade. Het is daarom van belang dat ook daartegen maatregelen zijn genomen. Wie heeft er allemaal een sleutel? Is het bekend wie er in het bedrijf en wanneer ze binnenkwamen en weer weggaan? Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen. Daarnaast kan je allerlei camera’s ophangen, waardoor je het gelijk in de gaten hebt als er iets vreemds gebeurt. Om de bedrijfsveiligheid zo optimaal te maken kan je dus ook erg veel doen en dit is ook zeker verstandig, want je verkleint hiermee de kans op schade.

http://schoens-safety.nl