Add Link
Image default
Banen en opleidingen

Waar draagt Paardencoaching aan bij?

Ieder mens krijgt in zijn leven te maken met leermomenten. Hoe we met verschillende zaken omgaan, verschilt per persoon. Het vorm ons tot wie we zijn. Soms zijn we niet helemaal gelukkig of lukt het ons niet om het beste er uit te halen. Paardencoaching kan dan helpen, want met paardencoaching worden kwaliteiten en leerpunten inzichtelijk gemaakt.

Paardencoaching kan bijvoorbeeld bijdragen aan:

–    Het geven van inzicht
–    Loslaten van verlies en verdriet
–    Wegnemen van stress
–    Ontspanning bieden
–    Gedragspatronen doorbreken
–    Het leren stellen van grenzen
–    Het duiden van lichamelijke klachten
–    Maken van keuzes.

Daarnaast kan paardencoaching ook ondersteuning bieden bij outplacement trajecten en re-integratie spoor 2. Het paard kan troost bieden en een vriend zijn wanneer ze voelen dat diegene dan nodig heeft. Ook kan het paard staan voor iemand in je omgeving. Familiepatronen kunnen zichtbar worden. Tijdens een sessie paardencoaching kunnen dus zowel actuele thema’s naar boven komen als ook actuele thema’s. Paarden spelen vooral in op het gevoelsniveau waardoor praten over gevoelige kwesties niet noodzakelijk is. Wanneer een paard kennis maakt met een persoon wil het direct weten wie het is en hoe het met die persoon gaat. Dit komt doordat een paard een vluchtdier is en onmiddellijk wil inschatte of die persoon een gevaar vormt, maar bijvoorbeeld ook de leiding kan nemen bij naderend gevaar. Dat doet het paard door te spiegelen naar zijn omgeving.

Coaching met paarden is geschikt voor iedereen die er open voor staat en een sessie duurt ongeveer 1,5 uur. Je hoeft niet te kunnen paardrijden om er aan deel te nemen aan een sessie.

Wanneer je in je dagelijkse leven belemmeringen ondervindt waar je zelf niet uitkomt of wanneer je al eerder therapieën hebt gevolgd, maar zonder resultaat, is paardencoaching meestal een zeer goed alternatief. Maar paardencoaching ka ook als leukt teamuitje gevolgd worden. Horses and Coaching werkt voor uiteenlopende bedrijven, van zorgverzekeringen tot gespecialiseerde outplacementbureaus.

http://horsesandcoaching.nl/paardencoaching/

Gerelateerde artikelen

Spelenderwijs leren met werkboeken voor rekenen

Werken in de technische sector: bekijk de machinebouwers vacatures

Het hr werving en selectiebureau gaat voor jou op zoek!