Wat zijn de voordelen van Chip Tuning?

Chip Tuning is ook bekend als Tuning van ECU of elektronische besturingseenheid. Dit artikel vereist aanvullende citaten voor verificatie, omdat veel mensen de neiging hebben om het te gebruiken om ECU-tuning te beschrijven die niet inhoudt dat het de chip zelf daadwerkelijk is. Dus, wat is dit? In principe vervangt chiptuning een of meer componenten van uw voertuigencontrollersysteem met aangepaste. Deze aangepaste component wordt meestal gemaakt van verschillende componenten, inclusief maar niet beperkt tot: kunststoffen, keramiek, metalen en hout.

 

Waarom is deze afstemming?

Vaak wordt autotuning gedaan om de prestaties van specifieke componenten van uw motor te verbeteren. Iemand kan bijvoorbeeld besluiten om het luchtbrandstofmengsel om een bepaalde reden te verhogen, zoals om meer kracht te krijgen. Sommige enthousiastelingen kunnen ervoor kiezen om bepaalde delen van het uitlaatsysteem te vervangen. Een andere reden voor chip-afstemming is om de manier waarop uw auto uitvoert te veranderen wanneer deze wordt uitgevoerd. Een voorbeeld is door het toevoegen of verwijderen van pk, hogere of lagere bandenspanning, of toenemende of afnemende transmissievloeistofdruk, enz.

 

Het belangrijkste voordeel van chiptuning is dat het de prestaties van uw motor aanzienlijk kan verbeteren. Bijvoorbeeld door het vergroten of afnemen van de motortoerental op verschillende punten in het RPM-bereik, kan uw auto efficiënter worden versnellen. Ook door het aanpassen van de ontstekingstiming, kan de auto met een sneller tarief over een groot gebied bewegen. Het nadeel hiervan is dat u uiteindelijk een schade aan uw motor kunt veroorzaken als u niet voorzichtig bent.

Een voorbeeld is als u brandstof in de motor verbrandt, kunt u uw motor permanent beschadigen, dus u moet voorzichtig zijn bij het wijzigen van de ontstekingstiming.

 

Wanneer u begint met het afstellen van uw auto, is het belangrijk dat u ontdekt wat u naar uw voertuig moet doen. U moet een professional raadplegen bij een lokale automatische winkel en om hulp vragen bij het wijzigen van uw motor. Er zijn veel dingen die betrokken zijn bij het aanpassen van een motor. Als u niet deskundig bent over Motor Mechanics, moet u niet alleen aan wijzigingen beginnen.

 

Een ander voordeel van het wijzigen van uw auto met chips is het vermogen om uw auto krachtiger te maken dan de aandelenmotor. Sommige enthousiastelingen kunnen maar liefst dertig procent meer vermogen toe te voegen aan hun auto’s door de olie, luchtfilters en de koppeling te veranderen. Er zijn ook andere manieren om extra vermogen te vergroten, bijvoorbeeld door de luchtstroom te verhogen, of het verwijderen van dingen zoals het uitlaatsysteem, het afstemmen van uw motor op en neer, en meer lucht / brandstofmengsel in de verbrandingskamer plaatsen. Deze kunnen uw kosten echter verhogen.

 

Het eindvoordeel van chiptuning is dat het veilig is. Deze methode omvat het gebruik van verschillende delen zoals de distributieriem, uitlaatsysteem, inlaatsysteem, enzovoort. Het veranderen van iets op uw motor kan een ernstig probleem veroorzaken. Als je niet voorzichtig bent en het verkeerde is veranderd of toegevoegd, dan bestaat het risico dat het open zal breken en schade toebrengt aan mensen of dieren. Daarom moet het veranderen van iets als de distributieriem alleen wordt gedaan door iemand die ervaring heeft met het doen en wie weet wat ze doen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie