Add Link
Image default
Auto’s en Motoren

Vakantie op Curaçao is altijd een goed idee!

Vakantie op Curaçao is altijd een  goed idee, maar bedenk wel dat u, wanneer u meer wilt zien dan alleen uw hotel en het strand, een huurauto onontbeerlijk is.

Uw eigen voertuig biedt een niveau van comfort dat de meeste alternatieven zoals openbaar vervoer niet bieden. U kunt zich zo veel verspreiden als u wilt, gemakkelijk toegang hebben tot uw spullen en bepalen met wie u uw persoonlijke ruimte deelt.

Het klinkt misschien als kleine overwegingen, maar alleen de controle hebben over zaken als de airconditioner en radio kan een enorm verschil maken voor het comfort van een reis. Als je ooit in een bus zonder airconditioning hebt gezeten, of in een trein met kapotte ruiten, dan begrijp je het!

Comfort zit ook in het vermogen om je ruimte schoon te houden, en simpele genoegens zoals kunnen stoppen als je moet stoppen voor eten, frisse lucht, het uitzicht of de badkamer. Het huren van een auto wint in elk scenario als het gaat om het vergelijken van comfortniveaus.

De meeste bestemmingen zijn eigenlijk veel meer dan wat er binnen hun stadsgrenzen ligt, ook op Curaçao, en je zult waarschijnlijk merken dat je op rijafstand bent van een aantal behoorlijk ongelooflijke omgevingen.

Met autorijden kunt u de reikwijdte van de plaatsen die u daadwerkelijk kunt zien, vergroten.
U kunt wanneer u maar wilt naar één van de schitterende en minder druk bezochte stranden, het natuurgeweld van Shete Boca of het schildpaddenstrand.

U zit niet vast binnen de limieten van één gebied of regio en hoeft uw reisschema niet te beperken tot attracties langs routes van het openbaar vervoer. Je kunt buiten de gebaande paden verkennen en echt authentieke delen ontdekken op een locatie die andere reizigers over het algemeen niet de kans krijgen om te zien. Ook kunt u er blijven zo lang of kort als u maar wilt en bent u niet gebonden aan het schema van een toerbus.

Bij het afwegen of u een auto wilt huren, is het belangrijk om te weten of er beperkingen zijn. Deze kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen, dus het is altijd een goed idee om de kleine lettertjes te lezen voordat je een boeking maakt.

Het type vervoer dat u kiest, kan een vakantie maken of breken. Dus in plaats van te vertrouwen op het openbaar vervoer dat uw bestemmingen kan beperken, is het verstandig om uw eigen auto te huren op curacao mambo beach. Op die manier kun je meer plaatsen ontdekken en reizen als een echte local, en de vrijheid genieten van te kunnen gaan en staan waar je wilt en wanneer je wilt. De kwaliteit en de regelmaat van het openbaar vervoer in Nederland zult u op Curaçao helaas niet vinden en de luxe van een taxi is fijn maar slaat een ongekend gat in uw vakantiebudget.

In de drukkere periodes is het verstandig om ruim vooraf uw auto te boeken, want het wil wel eens voorkomen dat de door u gewilde auto er op dat moment niet is, of dat er misschien helemaal geen huurauto’s meer zijn.

Een goed voorbereide vakantie is een geweldige vakantie!