Add Link
Image default
Auto’s en Motoren

De veiligheid staat voorop!

Bij alles en bij iedereen zou de veiligheid om nummer één komen te staan. Het is misschien wel heel vet om acrobaten te zien stunten zonder veiligheidsnet, maar het kan dan wel echt goed misgaan. Dat willen we natuurlijk voorkomen, zeker als we in de auto zitten. Die rijden heel hard en met één verkeerde stuurbeweging bots je ergens tegen op. Heb jij wel eens een auto-ongeluk meegemaakt? Als dat zo is dan weet je hoe vervelend dat is. Nog jarenlang ondervind je er financiële, fysieke en mentale problemen. We moeten auto-ongelukken dus kost wat kost voorkomen! Hier over is al veel nagedacht en er zijn al heel veel veiligheidsmaatregelen standaard ingebouwd in auto’s. Voor elk type weg is er weer een ander veiligheidsmiddel en in dit artikel ga ik die bespreken.

 

We gaan van groot naar klein, dus we beginnen bij de woonerven. Hier woon je, dus moet je je auto hier parkeren. Fout rijden in een woonerf is ook heel makkelijk, dus dan zal je achteruit moeten rijden. Om deze twee maneuvres veiliger te maken, kan je je zicht verrijken met een achteruitrijcamera. Dit is als het ware een derde oog dat ongelukken voorkomt. Bij VanZwitserland vind je de beste achteruitrijcamera voor elk voertuig.

 

Vervolgens rijden we door naar de bebouwde kom. De situatie hier is heel onvoorspelbaar, soms mag je heel hard rijden en soms springt er ineens een kind voor je auto. In de bebouwde kom gebeurt het vaak dat je hard moet remmen en om deze noodstoppen veiliger te maken, zijn autogordels verplicht sinds 1992.

 

Dan komen we terecht op de snelweg. Dat is een stuk weg waar je heel veel voertuigen tegelijkertijd heel hard rijden. Door deze hoge snelheid is de schade bij een ongeluk meestal heel groot en ook het risico is aanzienlijk. Als je allemaal rechtdoor rijdt, is die hoge snelheid niet zo erg. Bewegingen, zoals in- en uitvoegen en inhalen worden een stuk veiliger gemaakt met de spiegels in de auto.

 

De bovengenoemde dingen maken elke auto veiliger, maak er dus gebruik van!

https://www.vanzwitserland.nl/

Gerelateerde artikelen

Schrijven op het internet

Voordelig en betrouwbaar je rijbewijs halen

Plasti Dip Steenbergen de goedkoopste van Nederland