Add Link
Image default
Aanbiedingen

Zelf terras maken vs terras uitbesteden

In deze corona tijden zijn we allemaal veel thuis en verdienen we het om in een leuke omgeving te wonen. Het is fijn om een goede plek te hebben waar u kunt werken en een goede plek om te ontspannen. En welke plek is beter om in te ontspannen dan de in tuin? We hebben bijna allemaal veel minder verplichtingen en veel meer flexibiliteit. Dat geeft veel van ons de gelegenheid om in en rondom het huis de klussen. Maar mensen die in cruciale beroepen werkzaam zijn, hebben juist minder tijd, maar verdienen het ook om lekker te kunnen ontspannen in de tuin. Een terras is de perfecte plek om na een lange werkdag even in een luie stoel te gaan liggen en uit te rusten. Maar wat als je nog geen terras hebt? Moet je die dan zelf gaan maken of laten maken? In dit artikel weeg ik de voordelen tegen de nadelen op.

 

Als eerste moet u denken aan uw fysieke gezondheid. Als u lichamelijke klachten heeft, dan gaat het lastig worden om een terras aan te leggen. Bij het leggen van bijvoorbeeld geoceramica tegels wordt er veel van uw knieën, rug, armen en nek vereist. U zult ontdekken dat u spieren heeft op plekken waarvan u dacht dat er geen spieren zaten. Spierpijn verlangzaamt het proces, terwijl een geoefende stratenmaker nergens last van heeft en het veel sneller kan.

 

Hiernaast moet ik bedenken hoeveel tijd die u tot uw beschikking heeft en hoeveel tijd u aan een terras wil besteden. Het maken van een terras klinkt als een eenvoudig klusje, maar in werkelijkheid is het tijdrovend. Het inhuren van een stratenmaker bespaart u veel tijd, hij/zij weet hoe het regenwater weg moet lopen, hoe groot en diep de voegen moeten zijn en welke tegels, bijvoorbeeld keramiek tegel of gebakken dikformaat het beste in uw tuin past. Zo kan u veel tijd besparen.

 

Als laatste moet u bedenken hoeveel geld u wil uitgeven aan een terras. Een stratenmaker is duurder dan het zelf doen, maar het levert waarschijnlijk wel een beter resultaat op.

https://www.bricksandstones.nl/