Waarom vers geperste sinaasappelsap onmisbaar is in elke keuken
Er gaat echt niets boven een glas vers geperste sinaasappelsap. Maar het is vaak niet zo gemakkelijk om al het sap eruit te persen, en het persen van sinaasappels kan al snel een spierversterkende oefening worden.
Tips om sinaasappels uit te persen:
- Rol de sinaasappel een paar keer heen en weer op het aanrecht voordat u hem uitperst. De druk van het rollen breekt de celwanden van de vrucht af, waardoor het sap er gemakkelijker uit kan stromen.
- Verwarm de sinaasappel kort voordat u hem uitperst, want koud fruit geeft minder sap. Leg de sinaasappel daarvoor even in heet water of verwarm hem tien seconden in de magnetron.
- Juice met behulp van een sinaasappelpers, stevig knijpen.
Zoekt u een handige en makkelijke sinaasappelpers? Koop vandaag een sinaasappelpers bij de Beste Blender.nl
Voordelen van verse sinaasappelsap
Vers geperste sinaasappelsap bevat veel vitamine C en is ook rijk aan carotenoïden en flavonoïden. Niet alle sappen zijn gelijk: het vers geperste fruit bevat de meeste vitaminen en voedingsstoffen en is daarom het gezondst. Heilzame voedingsstoffen van sinaasappels in sapvorm mogelijk nog heilzamer zijn dan wanneer de vrucht zelf wordt gegeten. Nog een reden om af en toe van deze tropische vrucht in sapvorm te genieten.
Waarom is versgeperste sap beter dan voorverpakte sinaasappelsap
- Het is veel lekkerder dan de voorverpakte.
- Er zitten chemische smaakstoffen in de voorverpakte sinaasappelsap. Zelfs als er staat 100% sinaasappelsap en er maar één ingrediënt op het etiket staat waaronder sinaasappelsap, bevat het sap waarschijnlijk toegevoegde smaakstoffen die fabrikanten niet op het etiket hoeven te vermelden omdat de synthetische smaakstoffen afgeleid zijn van sinaasappels. Fabrikanten doen dit om de smaak van het sap consistent te houden van partij tot partij. Na het persen van de sinaasappels wordt het sap opgeslagen in vaten waar de zuurstof wordt verwijderd – dat voorkomt dat het sap bederft, maar neemt ook de smaak weg, dus worden er smaakverpakkingen aan het sap toegevoegd. Vers sinaasappelsap bevat geen smaakverpakkingen, maar wel veel echte smaak.
- Verse sinaasappelsap bevat veel nuttige antioxidanten, vitaminen, mineralen en enzymen die de ontgiftingsprocessen in je lichaam ondersteunen. Verse sinaasappelsap bevat heilzame enzymen en andere voedingsstoffen die vernietigd worden bij pasteurisatie bij de voorverpakte sinaasappelsap. Sinaasappelsap bevat heilzame antioxidant polyfenolen en belangrijke spijsverteringsenzymen – die vernietigd worden wanneer sap gepasteuriseerd wordt. Deze voedingsstoffen zijn gevoelig voor hitte en oxidatie en worden afgebroken wanneer ze worden blootgesteld aan de hoge temperaturen van het pasteurisatieproces bij commerciële sapproductie. Vers sap zit vol met al die geweldige natuurlijke antioxidanten en enzymen! Bovendien, terwijl pasteurisatie bedoeld is om te beschermen tegen gezondheidsrisico’s in verband met sapproductie, bezit rauw sinaasappelsap van nature antimicrobiële eigenschappen van de vitamine C, citroenzuur en andere verbindingen in het sap.
- Verse sinaasappelsap bevat vitamine C en bioflavanoïden, waardoor het een krachtige antioxidant is. Ooit afgevraagd waarom vitamine C zo ondersteunend is voor je immuunsysteem? Dat is omdat het het aantal witte bloedcellen verhoogt – zolang het uit een volwaardige voedingsbron komt. Vitamine C is een van de belangrijkste en belangrijkste antioxidanten die je lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid. Sinaasappelsap is een geweldige bron – vooral als het rauw is. Vers, rauwe sap is ook rijk aan bioflavanoïden, dat zijn plantenpigmenten die de biologische beschikbaarheid van voedingsstoffen zoals vitamine C verbeteren.
- Sinaasappelsap is een anti-aging collageen booster. Een vitamine C-supplement is niet voldoende omdat het niet het volledige vitamine C-complex bevat. Vitamine C halen uit voedselbronnen is ideaal, en sinaasappelsap heeft er genoeg van.
- Vers sinaasappelsap is een goede bron van magnesium en andere mineralen en vitaminen. Rauw sinaasappelsap bevat ook aanzienlijke hoeveelheden foliumzuur, B-6, thiamine, cholie en vitamine A.
- Sinaasappelsap ondersteunt je bijnieren en schildklier. De vele anti-stress voedingsstoffen in sinaasappelsap werken als een ondersteunend systeem voor je bijnieren, schildklier en stress respons systeem.
- Vers geperste sinaasappelsap bevat heilzame natuurlijke suikers die stress verlagen en de stofwisseling stimuleren.De natuurlijke suikers in sinaasappelsap levert brandstof voor elke cel in je lichaam om te functioneren.
Wil je meer informatie over een sinaasappelpers ? Bezoek dan Beste Blender
|