Add Link
Image default
Aanbiedingen

Kleine beurt

In je auto wil je natuurlijk zolang mogelijk blijven rijden maar om dit te bereiken heeft je auto af en toe een kleine beurt nodig. En soms zelfs meer dan een kleine beurt. Kleine en grote beurten moeten af en toe worden uitgevoerd om je auto in zijn best mogelijke staat te houden.

Een kleine beurt bestaat uit het nalopen van een flink aantal punten zodat je auto in goede staat blijft. De controlepunten zullen problemen aan het licht brengen die in uw auto zijn opgetreden. Deze problemen moeten worden opgelost zodat er geen extra werk aan uw auto te moeten worden gedaan en de goede staat van uw auto te behouden. Uiteraard gebeurt dit pas na overeengekomen overleg met u en de monteur. De monteur kan u adviseren in welke reparaties en onderhoud belangrijk zijn voor de levensduur en rijcomfort van uw auto maar belangrijker voor uw veiligheid. Zo voorkomt u ook dat de nog goed functionerende onderdelen schade oplopen van de reeds versleten onderdelen in uw auto. Daarnaast worden algemeen, de olie ververst en het oliefilter vervangen. Verder worden diverse vloeistoffen bijgevuld zoals bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de koelvloeistof en indien nodig ook de remvloeistof. De banden worden nagekeken en op spanning gebracht. De gemiddelde duur van een kleine onderhoudsbeurt is 1.5 uur. Dit verschilt natuurlijk per merk en type auto. De monteur gaat uw auto zorgvuldig na om het optimale uit de onderhoudsbeurt te behalen en de waarde van uw auto te waarborgen.

Grote beurt

 Soms is het van belang een grote beurt te nemen om een uitgebreid overzicht van de staat van je auto te hebben en alles even op een rijtje te hebben hoe je auto eraan toe is. De automonteur zal uw auto grondig en zorgvuldig controleren aan de hand van de 79 controlepunten van de checklist. Belangrijke onderdelen die gepaard gaan met de grote beurt worden vervangen. De olie wordt ververst, het oliefilter, luchtfilter en het interieurfilter worden vervangen. De brandstoffilter en de bougies worden gecontroleerd en afhankelijk van de kilometerstand, indien nodig ook vervangen. Verder worden diverse vloeistoffen bijgevuld zoals bijvoorbeeld de ruitensproeiervloeistof, de koelvloeistof en indien nodig ook de remvloeistof. De banden worden nagekeken en op spanning gebracht. Voor uw eigen veiligheid wordt bij een minimale profieldiepte van twee millimeter geadviseerd om de banden te laten vervangen terwijl 1,6 millimeter de minimale wettelijke diepte van een bandprofiel is. De Gemiddelde duur van een grote onderhoudsbeurt is 3,5 uur. Dit verschilt natuurlijk per merk, model en type auto.

https://serviceright-autos.nl/