Add Link
Image default
Aanbiedingen

Deze dingen kun jij doen om milieu bewuster te leven

Klimaat verandering is helaas al een paar jaar een probleem… een dat helaas niet snel opgelost gaat worden als niet iedereen meewerkt. We hebben last van vervuiling op grote schaal door bedrijven, maar ook individuele consumenten kunnen hun steentje bijdragen bij maken van kleine en grote keuzes die het milieu op een positieve manier beïnvloeden. We geven je hier een paar tips om jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Ga langer met je producten om

Dit gaat over bijna alles wat je gebruikt – van kleren tot telefoons en schriften. Wat we vaak gewend zijn is om nieuwe producten aan te schaffen wanneer we er zin in hebben, niet wanneer het per sé nodig is. Wanneer één van je huishoudelijke apparaten het begeeft, probeer het dan eerst zelf te repareren in plaats van het meteen weg te gooien en een nieuwe te halen. Er zijn tal van aanbieders van onderdelen en accessoires online, die je per merk op weg helpen om het perfecte onderdeel voor jouw apparaat te leveren. Als je zo op die manier je producten repareert en er zo lang mee door kan, verspil je geen arbeid en grondstoffen. En het is nog eens goedkoper ook! 

 

Neem eens een bezoekje aan de kringloopwinkel

Of je nu van kleren of spullen af wil, of zelf op zoek bent naar iets, als je milieu bewust aan de gang wil gaan is de kringloop winkel de place to be! De kringloopwinkel zorgt er voor dat veel kleding, meubels en apparaten een tweede kans krijgen. Dit is een goed concept, omdat er zo optimaal gebruikt wordt gemaakt van de producten. Er hoeft dan minder energie gestoken te worden in het produceren van nieuwe kleren, en je hebt ook nog eens items die exclusief door jou gevonden zijn. Antieke koopjes, dus! Daarnaast is het gewoon een goede oplossing als je van spullen af moet. Het is beter om er iemand anders blij mee te maken dan dat het energie kost om ze te vernietigen. Ook voor je oude apparatuur bestaan er diverse werkplaatsen waar je oude of kapotte apparatuur kan brengen, denk bijvoorbeeld aan je oude waterkoker of stijltang. Deze werkplaatsen behouden de delen die nog van waarde zijn en maken er nieuwe onderdelen voor andere apparaten van. Dit maakt recyclen waardevol.

 

 

https://fixpart.nl/nl