Add Link
Image default
Aanbiedingen

Appelmoes maken: Makkelijk fruit eten voor je kinderen

Als je een kind hebt dat op het mijne lijkt, vindt het elke kans om in de keuken te werken geweldig. En als er zoveel fruit vriendelijke recepten zijn waarvoor je geen fruit hoeft te hakken en te snijden, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? Appels zijn een van de meest voorkomende vruchten die we voor onze kinderen kopen. Ik weet dat mijn zoon veel eerder een appel eet dan een paar jaar geleden, toen hij net begon met het eten van ander fruit en groenten dan appelmoes. Daarom probeer ik ze zo vaak mogelijk te eten, zelfs als dat betekent dat ik appelmoes moet maken in plaats van kopen. Zelf appelmoes maken duurt wat langer dan kopen, maar je hebt dan ook volledige controle over de ingrediënten, wat geweldig is als je kind een gevoelige huid heeft of als je je zorgen maakt over de additieven of conserveringsmiddelen in commerciële merken. Zo maak je zelfgemaakte appelmoes:

 

Voeg het fruit toe.

Appelmoes maken? Begin met het wassen van het fruit. Was ze en schil ze, snij ze dan in kleine stukjes. Vervolgens doe je het fruit in de pan. Je kan ook een beetje water in de pot doen om het fruit minder bruin te laten worden als je een rustiek uiterlijk wilt. Hetzelfde proces geldt voor perenmoes maken.

 

Kook het fruit.

Als je het fruit gaat koken, zet je de pan op het fornuis op een laag pitje. Ik begin meestal met een paar eetlepels water in de pan. Als de appelstukjes gaar worden, voeg je meer water toe. Zorg ervoor dat je het fruit zo nu en dan omroert om aanbranden te voorkomen. Na ongeveer 20 minuten kan je rozijnen toevoegen, de pan nog 20 minuten op een laag pitje houden en dan van het vuur halen. De appelmoes moet vooral bestaan uit appels en rozijnen met heel weinig vloeistof. Je wilt geen appelmoes soep!

 

Zeef en pureer het fruit.

Nu kun je de appelmoes zeven door een fijnmazige zeef om de rozijnen te verwijderen. Je kunt twee kommen gebruiken om het sap in de pan op te vangen, een voor de appelmoes en een voor het extra sap. Ik leg meestal gewoon een papieren handdoek in de pot en zet de pot dan opzij, zodat er geen extra vocht in de appelmoes zit terwijl we de appelmoes maken. Nadat je de appelmoes hebt gezeefd, kun je de pan weer op laag vuur zetten en het extra volume vloeistof weer aan de appelmoes toevoegen terwijl de appelmoes nog heet is. Dit helpt om de appelmoes een beetje af te breken, zodat de consistentie gladder wordt. Hierna is de appelmoes klaar om in een potje te doen!