Add Link
Image default
Aanbiedingen

4 redenen waarom een ledlamp beter is dan een gloeilamp

4 redenen waarom een ledlamp beter is dan een gloeilamp

Je ziet dat steeds meer mensen ledverlichting gebruiken. Dat is natuurlijk om een reden: het is duurzamer én goedkoper dan andere soorten verlichting, zoals gloeilampen. Een win-win dus! Twijfel je of je ledverlichting moet aanschaffen? Hier zijn 4 redenen waarom een ledlamp beter is dan een gloeilamp.

 

  1. Ledverlichting gaat langer mee

Het is bewezen dat ledlampen veel langer meegaan dan gloeilampen. Waar een gloeilamp je maar voor 2.000 uur voorziet van licht, kan je van het licht van een ledlamp wel 50.000 uur genieten. Een ledlamp gaat dus 25 keer langer mee. Dit betekent dat je bijna nooit een nieuwe lamp hoeft te kopen, wat tijd en geld scheelt. Daarnaast worden er zo minder lampen geproduceerd omdat er minder nodig zijn, dus dat is erg goed voor het milieu.

 

  1. Ledverlichting is goedkoper

Wanneer je naar de bouwmarkt gaat, zie je dat één led TL-lamp een stuk duurder is dan een gloeilamp. Dit klopt helaas. Maar omdat een ledlamp veel langer meegaat dan een gloeilamp is het uiteindelijk veel goedkoper! Ook omdat je bespaart op je energierekening doordat hij veel zuiniger is. Nog meer redenen nodig om te kiezen voor ledverlichting?

 

  1. Ledverlichting is veiliger

Iedereen heeft wel eens gloeilamp proberen vast te pakken vlak nadat je hem uit hebt gezet. Wanneer je dit een keer hebt geprobeerd, weet je dat je je vingers hier goed aan kan branden! Een gloeilamp zet namelijk 90% van die energie die hij verbruikt in warmte, terwijl maar 10% wordt gebruikt voor licht. Gloeilampen kunnen dus extreem heet worden, wat erg gevaarlijk kan zijn! Ledlampen zijn dus een stuk veiliger omdat ze veel minder warm worden.

 

  1. Ledverlichting is beter voor het milieu

Tenslotte, de duurzaamheid van ledverlichting. Door ledverlichting te kopen doe je iets goeds voor het milieu. Ze verbruiken namelijk veel minder energie en worden minder vaak weggegooid omdat ze langer meegaan. Daarnaast zitten er in gloeilampen vaak schadelijke stoffen zoals kwikoxide. Je moet dit dus bij het chemisch afval weggooien, omdat het niet goed is wanneer dit in de natuur terecht komt. Ledlampen bevatten deze stoffen gelukkig niet, dus ze zijn veel beter voor het milieu!

https://www.ledlichtstunter.nl/