Add Link
Image default
Winkelen

Waarom Wierook thuis aangenaam is

Wierook staat al eeuwen bekend om zijn geur die aangenaam in thuis kan zijn, en heeft al eens een heilzame rol gespeeld in het Oosten van de wereld. Er zijn 5 redenen waarom wierook een aangename invloed heeft op onze stemming.

De geur verbindt je met goede herinneringen

De geur van iets kan je razendsnel terugbesokeren naar een goede herinnering. Denk bijvoorbeeld aan het geuren van chocolademelk, waardoor je direct wordt meegenome naar je favoriete kinderjaren. Wierook kan sterk verbonden worden met goede herinneringen, wat een kalmerend effect heeft.

Tegengaan van stress

Onderzoek laat zien dat wierook kan helpen om stress te reduceren. Concentratieproblemen en een slechte stemming kunnen worden verminderd door het inspreken van geuren, waardoor je een rustgevend gevoel krijgt.

Een rustige slaap

Als je last hebt van slapeloosheid, kan wierook je kalmeren en in slaap helpen vallen. Niet alle geuren zijn echter hetzelfde. Vermijd citrussmaken als je ‘s avonds wat wierook wilt branden voor je slaap (omdat dit je energieker maakt) en kies voor rustige geuren, zoals lavendel.

Heilzame eigenschappen

Wierook bevat veel heilzame ingrediënten. Denk hierbij aan kruiden zoals salie, venkel en kardemom. Hierdoor kan het ademhalen vergemakkelijken en kunnen de luchtwegen worden bevrijd van bacteriën.

Minder infectie en meer energie

Sommige wierooksoorten zoals eucalyptus, pepermunt en jeneverbes bevatten menthol, waardoor de luchtwegen kalmeren. Ook bevatten ze een stof die de infectie kan tegengaan, waardoor je meer energie krijgt.

Wierook kan dus zorgen voor ontspanning en rust in je huis, maar wat is nou de beste wierook? Klik hier om de smaken te ontdekken die het beste bij jou passen.

Conclusie

Het is duidelijk dat wierook vele voordelen heeft, waardoor het een aangename sfeer in je huis kan creëren. Of je nu kiest voor frisse geuren of rustige geuren, er is voor ieder wat wils en als je de juiste geur vindt, zorgt dit voor energie en een kalmerend effect.

.