Add Link
Image default
Winkelen

Een huid of vacht als vloerkleed? Hoe je een passend vloerkleed vindt leggen we uit in dit artikel!

Er zijn veel verschillende huiden en vachten, maar welke past er nu bij jou in je woonkamer? We geven je graag een paar tips zodat je op zoek kan gaan naar een vloerkleed die past bij jouw en je huis. Mocht je nou een vloerkleed willen voor een andere kamer in je woning, dan kan je deze tips natuurlijk ook gewoon toepassen.

Tip 1: Kies een formaat van vloerkleed passend in de kamer waar je hem gaat leggen.

Wat je vaak ziet is dat er in een kleine kamer maar een kleinere huid of vacht wordt gelegd, maar het is juist gaaf om voor iets groters te gaan wat een groot gedeelde van je vloer bedekt. Je moet dan niet kijken naar een schapenvacht, want die zijn juist heel klein. Maar denk dan aan een mooie grote koeienhuid vloerkleed. Deze zijn namelijk veel groter te verkrijgen en in veel varianten. Denk hierbij aan geverfde koeienhuiden, natuurlijke koeienhuiden en tricolor koeienhuiden. Ze zijn in veel verschillende kleuren te verkrijgen. De meest bekende zijn natuurlijk de koeienhuiden zwart/wit en bruin/wit, maar er is nog veel meer mogelijk.

Tip 2: Wat voor kleur kies je voor je de kamer?

Zoals je hierboven al wel kon lezen is er veel mogelijk qua kleur, maar wat past er nou bij jou in je woonkamer? Is jouw woonkamer industrieel ingericht dan kan je best voor een uitdagende kleur gaan bijvoorbeeld een koeienhuid grijs. Denk buiten een koeienhuid vloerkleed ook eens aan een mooie koeienhuid poef of andere koeienhuid decoratie.

Tip 3: Waar gebruik je dan een schapenvacht voor?

Een schapenvacht wordt vaak als decoratie over de bank gelegd of over een eetkamerstoel. Je kan dus buiten koeienhuid decoraties ook schapenvachten gebruiken voor decoratie. Zo heb je er ook kussens, chair pads en nog veel meer van. Schapenvachten worden namelijk ook gebruikt voor leuke pantoffels of wanten voor in de winter.

 

https://koeienhuid-schapenvacht.nl/