Add Link
Image default
Relatie

Valentijnsdag

Valentijnsdag is toch een dag die je of rood omcirkeld hebt in je agenda of het liefst wil overslaan. De meningen hierover zijn in Nederland ernstig verdeeld. De één vindt het maar commerciële rotzooi, waar de ander er naar toe leeft en niks anders wil dan de liefde te vieren op deze dag. Jij als geen ander zal weten hoe je partner in de wedstrijd staat. Vindt hij of zij het niks dan is het een dag uit duizenden. Is dit juist tegenovergesteld dan rest er vaak niks anders dan mee te gaan in de festiviteiten en je beste beentje voor te zetten. Dit zal betekenen dat je wat aandacht moet besteden aan plannen en/of cadeaus. In dit artikel bespreken wij de oorsprong van Valentijnsdag en helpen wij je op weg met een aantal leuke, originele en romantische ideeën. 

Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Over waar Valentijnsdag vandaan komt zijn de meningen ernstig verdeeld. Alvast een disclaimer, wij weten het ook niet precies, maar de verhalen lopen sterk uit elkaar en wij hebben het leukste verhaal uitgekozen om als waarheid te bestempelen. Het verhaal van de vogels. Zo rond 14 februari beginnen vogels met het zoeken naar een partner. Het was Geoffrey Chauser die hier in de 14de eeuw over schreef. Zijn vrij vertaalde woorden “Valentijnsdag de dag dat elke vogel een partner kiest”. Deze uitleg over het ontstaan van Valentijnsdag spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding.

Leuk ideeën voor op de dag van de liefde

Wees eens origineel en laat het ontbijtje op bed zitten, berg die kaart weer op en laat ook die tegoedbon voor een nachtje weg achterwege. In 2022 mag het allemaal wel wat unieker en zeker gezien deze moeilijke jaren is iets leuks gaan doen natuurlijk veel beter voor jullie relatie. Laat jullie bijvoorbeeld inspireren door de Olympische Winterspelen en ga samen een leuke buitensport beoefenen. Of wat te denken van jullie eerste date herbeleven? Ga terug naar waar het allemaal begon en waar jullie de eerste date hadden. Een ander leuk idee is om je compleet af te sluiten van de buitenwereld. Deur op slot, telefoon uit en alleen jullie 2 in huis. Je kan lekker eten in huis halen, lingerie setje bestellen in een lingeriewinkel of sexshop. Vergeet wel je werk niet af te zeggen, aangezien 14 februari op een maandag valt. Misschien minder romantisch maar wel goed voor de toekomst van jullie relatie is het maken van een bucketlist of alvast leuke zomervakanties uit te zoeken