Add Link
Image default
Kinderen

Is een goedkope luiertas per definitie slechter dan een duurder exemplaar?

Het is harstikke leuk om gezinsuitbreiding te krijgen, maar met de komst van een kleintje groeien ook de uitgaven. En vaak flink ook! Je betaald niet alleen omdat je in eens heel veel luiers moet hebben, maar je moet natuurlijk ook een babykamer met meubels aanschaffen, je hebt babykleertjes nodig in allerlei maten, want de eerste maanden groeien ze echt als kool. En als je geen borstvoeding geeft ben je ook nog een vermogen aan babymelk kwijt. Logisch dat veel ouders op andere artikelen willen of zelfs moeten bezuinigen.

Een artikel waarop je eventueel zou kunnen bezuinigen is de luiertas. Natuurlijk, zou ik er persoonlijk wél eentje aanschaffen, want je kunt echt niet zonder hoor. Maar als je de prijzen ziet die soms wel uitschieten naar de € 400,- denk ik wel dat je daar een flinke slag kunt slaan. Echter is het natuurlijk wel van belang dat je een beetje kwaliteit koopt. Voor heel veel artikelen geldt namelijk dat goedkoop ook duurkoop is. Dat zijn dan van die artikelen die al snel kapot gaan waardoor je uiteindelijk een nieuw exemplaar moet kopen en je soms nog duurder uit bent.

De vraag is dus eigenlijk of je er goed aan doet om een goedkope luiertas te kopen

Ik persoonlijk zal je aanraden om niet voor het allergoedkoopste te gaan. Zo’n luiertas van de Action of die je bij het kruitvat ziet liggen zijn echt van die Aliexpress tassen. Ze zien er leuk uit, zijn niet duur. Maar de kwaliteit laat veel te wensen over. Vaak knapt binnen no-time een hengsel af, is de rits kapot of ontstaan er scheuren.

Moet je dan voor een dure tas gaan, een echte merktas?

Dat kan natuurlijk altijd. Meestal weet je met een merktas wel dat je kwaliteit koopt. Maar daar betaal je dan vaak ook de hoofdprijs voor. Als je tijd hebt dan is het echt de moeite waard om eens verschillende bedrijven die luiertassen verkopen met elkaar te vergelijken. Vaak ontdek je dan wel modellen die uit de collectie gaan. Dat zijn soms dure verzorgingstassen die, omdat ze dan weer plaats voor de nieuwe collectie moeten  maken, vaak tegen een fractie van de normale verkoop adviesprijs worden verkocht. Met een beetje geluk scoor je een Olily luiertas, een Room Seven tas of een FAB babytas met enorme korting. En ja dan heb je de beste deal te pakken! De normale verkoopprijs zou ik echter nooit betalen voor merkartikelen.

Kies voor de middenweg, kwaliteit tegen een redelijke prijs!

Ikzelf zou je adviseren voor de gulden middenweg te gaan. Luiertassen van rond de € 50,- zijn in principe prima van kwaliteit. En ook in deze prijsklasse kun je vaak veel merken vinden zoals bijvoorbeeld lief, Kidzroom en stapelgoed. Weet dat je bij online aankopen als consument altijd het recht hebt om je artikel binnen 14 dagen zonder uitleg of iets dergelijks te mogen retourneren als het niet naar wens is. Bekijk de tas altijd grondig zodat je zeker weet dat je een goede aankoop hebt gedaan. En dat je zodra je baby geboren is, je deze babytas ook gelijk in gebruik kunt nemen.