Add Link
Image default
Gezondheid

Shockwave therapie in Eindhoven

Shockwave therapie in Eindhoven

Shockwave therapie is een behandelmethode die steeds populairder wordt in de fysiotherapie. Het wordt gebruikt om verschillende soorten pijn en chronische aandoeningen te behandelen. In de omgeving van Eindhoven zijn er verschillende fysiotherapiepraktijken die deze behandeling aanbieden, zoals Fysio Eray.

Wat is Shockwave therapie?

Shockwave therapie is een behandeling waarbij geluidsgolven worden gebruikt om pijn en ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen. Deze geluidsgolven worden geproduceerd door een speciaal apparaat dat op de huid wordt geplaatst. De golven dringen door tot diep in het weefsel en stimuleren de bloedcirculatie en stofwisseling. Dit bevordert de genezing van beschadigd weefsel en vermindert ontstekingen en pijn.

Hoe werkt Shockwave therapie?

Het apparaat waarmee de geluidsgolven worden geproduceerd, zendt hoogfrequente geluidsgolven uit. Deze golven dringen door tot diep in het weefsel en stimuleren de bloedcirculatie en stofwisseling. Dit bevordert de genezing van beschadigd weefsel en vermindert ontstekingen en pijn. Tijdens de behandeling wordt het apparaat op de huid geplaatst en wordt de intensiteit van de geluidsgolven aangepast aan de individuele behoeften van de patiënt.

Welke aandoeningen kunnen worden behandeld met Shockwave-therapie?

Shockwave therapie kan worden gebruikt om verschillende soorten pijn en chronische aandoeningen te behandelen, zoals:

  • Chronische peesontstekingen, zoals tenniselleboog, jumper’s knee en achillespeesontsteking.

  • Hielspoor en andere voetklachten.

  • Rugpijn en nekpijn.

  • Schouderpijn en frozen shoulder.

  • Kniepijn en kraakbeenproblemen.

Voordelen van Shockwave therapie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan Shockwave therapie. Ten eerste is het een niet-invasieve behandeling, wat betekent dat er geen operatie of injecties nodig zijn, waardoor het risico op complicaties aanzienlijk wordt verminderd. Daarnaast is het een snelle behandeling die niet veel tijd kost, en kan in sommige gevallen onmiddellijke verlichting bieden.

Fysio Eray in de omgeving van Eindhoven biedt Shockwave therapie aan als een aanvullende behandeling op traditionele fysiotherapie. Het team van ervaren fysiotherapeuten gebruikt de nieuwste apparatuur en technieken om patiënten te helpen hun mobiliteit te verbeteren en pijnklachten te verminderen.

Conclusie

Als u last heeft van pijnklachten, kan Shockwave therapie bij Fysio Eray in de omgeving van Eindhoven een effectieve behandeling zijn. Shokwave therapie kan helpen om de genezing van beschadigd weefsel te versnellen, de bloedcirculatie te verbeteren en pijn te verlichten. Meer weten? Bekijk dan deze blog over shockwave therapie in Eindhoven eens!

https://fysioeray.nl/