Add Link
Image default
Gezondheid

Overkom je verslaving in een afkickkliniek in Zuid-Afrika

Omring jezelf met ondersteunende mensen. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om nuchter te blijven is het vinden van vrienden die ook nuchter zijn. Hoewel het misschien moeilijk is om ongezonde relaties uit je verleden te verbreken, zal het op de lange termijn de moeite lonen om om te gaan met mensen die je steunen in je behoefte om nuchter te blijven. Lees hier hoe je je verslaving overkomt in een afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Zoek nieuwe hobby’s

Bezig blijven is de beste manier om je verlangen naar gebruik uit je hoofd te zetten. Niet alleen dat, maar het opzetten van een interessante en lonende hobby kan u ook helpen om vreugde en doel in je leven te vinden, en uw oude ongezonde gewoonten te vervangen door nieuwe activiteiten zonder verslavende middelen.

Lichaamsbeweging 

Lichaamsbeweging is goed voor lichaam en geest. Naarmate uw lichamelijke gezondheid verbetert, ervaart u ook de “natuurlijke high” van endorfine, die uw stemming kan verbeteren. En een sportroutine brengt structuur in uw dagen, waardoor u het risico op een terugval vermindert.

Doe vrijwilligerswerk

Het vinden van een goed doel om te steunen terwijl je herstellende bent, stelt je in staat om anderen te helpen terwijl je jezelf helpt. Door iets terug te doen voor de gemeenschap kunt u een gevoel van doel ontdekken, gezonde banden en vriendschappen opbouwen en u goed voelen over de bijdragen die u levert aan de maatschappij.

Eet goed

Het voedsel dat je eet heeft een grote invloed op je welzijn. Door ervoor te zorgen dat je een gezond en gevarieerd dieet volgt, blijf je in vorm – zowel lichamelijk als geestelijk. En als je je goed voelt, grijp je minder snel naar verslavende middelen om je stemming op te peppen.

Praat het uit

Soms heb je iemand nodig om mee te praten over wat er gaande is in je herstel. Het is van onschatbare waarde om je gedachten te delen met iemand die je ervaringen begrijpt en je kan helpen om je door de moeilijke tijden heen te helpen. Zoek een plaatselijke steungroep, werk met een sponsor, of bel een vertrouwde vriend op om mee te praten als het moeilijk wordt.

Mediteer

Van mindfulness-oefeningen is bewezen dat ze stress en angst verlichten, de bloeddruk verlagen en de immuunfunctie verbeteren. Het ontwikkelen van een meditatie-oefening kan je helpen om kalmte en rust te vinden, en je geest tot rust te brengen in een anders turbulente tijd.

Zoek professionele hulp

Herstellen van een verslaving aan verslavende middelen is moeilijk, en het is geen schande om extra hulp te vragen aan een medische professional als je die nodig hebt. Artsen en gedragstherapeuten kunnen je met gestructureerde programma’s voorbereiden op succes en je een veilige manier bieden om terugval te voorkomen en nuchter te blijven. Lees hier meer afkickkliniek info.

http://afkickkliniekinfo.nl