Add Link
Image default
Gezondheid

Onze zorg bij hamstringblessures

Hamstringblessures zijn een veelvoorkomende blessure bij sporters. Het kan ontstaan door een plotselinge beweging, overbelasting of een verkeerde landing. De hamstrings zijn een groep spieren aan de achterkant van het bovenbeen. Bij een blessure aan de hamstrings kunnen de spieren verrekt, gescheurd of ingescheurd zijn. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en een beperking in de beweeglijkheid van het been. Bij Focus Fysiotherapie hebben we veel ervaring met het behandelen van hamstringblessures en zorgen we ervoor dat patiënten zo snel mogelijk herstellen.

Onze aanpak begint met een grondige diagnose van de blessure. We kijken naar de ernst van de blessure en welke spieren er precies zijn aangedaan. Aan de hand van deze diagnose stellen we een behandelplan op dat op maat is gemaakt voor de patiënt. Het behandelplan kan bestaan uit verschillende onderdelen, zoals oefeningen, massage en fysiotherapie.

Een belangrijk onderdeel van onze behandeling is het werken aan de mobiliteit en flexibiliteit van het been. Door middel van specifieke oefeningen kunnen we de spieren trainen en de beweeglijkheid van het been vergroten. Daarnaast kan massage helpen om de spieren los te maken en de doorbloeding te verbeteren.

Ook werken we aan het versterken van de spieren. Door middel van gerichte oefeningen kunnen we de spieren in het bovenbeen versterken en zo voorkomen dat de blessure terugkomt. Daarnaast kijken we naar de techniek en de belasting tijdens het sporten. Door de techniek aan te passen en de belasting te verminderen, kunnen we ervoor zorgen dat de spieren niet opnieuw overbelast raken.

Bij Focus Fysiotherapie vinden we het belangrijk dat onze patiënten zo snel mogelijk herstellen van hun hamstringblessure en weer zonder klachten kunnen sporten. Door middel van een persoonlijke aanpak en gerichte behandelingen kunnen we dit doel bereiken. Dus als je last hebt van een hamstringblessure, neem dan gerust contact met ons op en we helpen je graag verder.

Lees hier meer over welke zorg het beste is bij hamstringblessures!

 

https://focusfysiotherapie.nl/onze-zorg-bij-hamstringblessures/