Add Link
Image default
Gezondheid

Bescherm je haar tegen de zon

Het is weer die tijd van het jaar, de zon staat heerlijk in de hemel en de temperatuur is ook erg aangenaam. In de zomer kun je heerlijk van het weer genieten. Doordat de zon schijnt ga je ook sneller naar buiten om daar dingen te ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld gaan zwemmen of gewoon lekker in de zon gaan luieren. je moet alleen wel weten dat ons lichaam helemaal niet gemaakt is om langdurig in de felle zon te zitten en om de hitte te kunnen verdragen. Je lichaam heeft bepaalde dingen nodig bij warm weer. Het is daarom erg belangrijk om met het warme weer goed voor jezelf te zorgen. Wij vertellen je in dit artikel graag hoe je je haar goed kunt beschermen tegen de zon, de zee, het zwembad en de warmte.

 

Ons haar is heel erg kwetsbaar. In de zomer kan het door de blootstelling aan de zon, het zoute water van de zee en het chloorwater van zwembaden gaan verkleuren en ook gaan uitdrogen. Dit komt vooral door de UV-straling van de zon die de pigmenten in je haar verlicht, het zoutwater dat het vocht eruit trekt en het chloor dat een agressieve reiniging geeft. Het haar kan hierdoor gaan pluizen, splijten en afbreken.

 

Maar wat kun je hier dan tegen doen? Een hoed of pet kopen kan je al heel veel helpen met het beschermen tegen de zon. Wanneer je een hoed of een pet draagt houdt dat de UV-straling tegen waardoor je haar dus wordt beschermd. Let wel op het soort hoofddeksel dat je draagt. Wanneer je een geweven hoed of een trucker cap draagt laat dit alsnog veel zonnestralen door.

 

Je haar beschermen tegen het zee- en zwembadwater doe je het beste door je haar meteen na het zwemmen uit te gaan spoelen met normaal kraanwater. Je kunt in de zomer vaak ook veel haarproducten in de schappen vinden die jouw haar beschermen tegen de vele factoren die in de zomer je naar negatief kunnen beïnvloeden.

 

https://www.snapbacks.nl/