Add Link
Image default
Gezondheid

ADD behandeling helpt kinderen of volwassenen met ADD

ADD

ADD is een ziekte die als heel vervelend wordt bestempeld. ADHD en ADD worden steeds meer bekend omdat steeds meer mensen deze stoornis hebben. Toch is het ook een stoornis waar voordelen bij zijn. En er is steeds betere behandeling hiervoor. Mensen met ADD verwerken infromatie, indrukken en emoties trager dan andere mensen en hebben een slecht werkende korte termijn geheugen. De vertraging is dermate klein dat het niet altijd wordt opgevallen door de school. Ze wuiven het weg als concentratieprobleem of dromerigheid. Het schoolwerk valt ook niet altijd tegen. De prestaties zijn vaak wisselvallig. Het plannen, organiseren en opruimen is lastig door het ontbreken van overzicht. Als iets de ADD’er interesseert is diegene ook niet meer te stoppen. Dit heet hyperfocus. Dan kan de persoon met ADD zich juist goed concentreren. Iemand met ADD heeft ook vaak last van een gebrek aan energie. Doordat de gedachtes overal heengaan zijn ze veel meer bezig in hun hoofd. Al het energie gaat daarnaartoe. Ook hebben mensen met ADD dondersgoed door dat er iets mis met hun is. Juist daardoor hebben ze de frustratie om te presteren en het goed te doen. Door deze kenmerken komen ze terecht in een vicieuze cirkel. Er zijn veel verschillende behandelingen.

Behandeling ADD

Er zijn mensen die ene eigen bedrijf hebben opgericht nadat hun zelf ervaring hebben gehad met iemand met ADD. Hierdoor zijn er verschillende behandelingen beschikbaar. Een aantal zien het uit hun eigen inzicht en weten wat nodig is voor iemand met ADD. Een ADD behandeling gaat bijvoorbeeld als volgt:

–          Een veilige plek creëren

–          Stress en angst aanpakken

–          Versterken van je talenten

Door middel van veel praten kan je samen met je coach eruit komen met wat jij nodig hebt. Geen één ADD’er is namelijk hetzelfde. De één heeft dit nodig en de ander dat. Het is dus belangrijk dat je open blijft tegen je therapeut over wat jij nodig hebt en waar jij tegenaan loopt. Op die manier kan je de behandeling krijgen die je nodig hebt en kan je leren omgaan met je ADD.

https://www.add-coaching.nl/over-margo-matse/