Add Link
Image default
Bedrijven

Welke soorten video-marketing kun je inzetten voor jouw onderneming?

Videomarketing is zonder enige twijfel een uitstekende manier om jouw doelgroep te bereiken en waardevolle inhoud aan te bieden. Het produceren van video als onderdeel van de marketinginspanningen is niets nieuws. Sterker nog, het is een integraal onderdeel geworden van de marketingplannen van talloze bedrijven. Wil je video inzetten om jouw onderneming te bestendigen in ons digitale tijdperk? Lees dan snel verder!

Aan de slag met dynamische media

Wanneer je begint met videomarketing, dan is het belangrijk dat je relevante content aanbiedt die de sleutel is om klanten te binden aan jouw merk. Het is daarom van vitaal belang om op een consistente wijze hoogwaardige content te produceren die kopers informeren, merkbekendheid genereren en doorverwijzen naar jouw webpagina om conversie te stimuleren. Om de juiste content te produceren, maken we onderscheid tussen de meest voorkomende videotypes:

Educatieve video’s

Dit soort video’s hebben als doel om klanten te informeren en antwoorden te geven op relevante vragen die vaak gesteld worden. Aan de hand van deze content, heb je een hogere kans om op de voorpagina van de Google-zoekopdrachten te belanden, omdat je bezig bent met gebruikersgerichte content die voortkomt uit de wensen en behoeften van de klant. Denk hierbij aan een video die je uitlegt hoe je een lekke band oplost of een overheerlijke taart bakt!

Ervaring-video’s

De video’s die een ervaring in beeld brengen, zijn doorgaans beelden die een kijkje in de keuken geven. Door middel van deze video’s kun je laten zien hoe bepaalde processen worden aangepakt door jouw onderneming. Een goed voorbeeld van dit soort video’s is een filmpje dat laat zien hoe het unieke verzendproces van jouw webshop te werk gaat!

Wil je jouw onderneming online laten groeien? Dan is het belangrijk dat je extra aandacht besteed aan de uiteenlopende facetten van online marketing. Als je dit werk liever wilt laten uitbesteden, zoek dan op online marketing inhuren voor specialisten op het gebied van online marketing.

Product-videos’s

Dit soort video’s zijn uitstekend als je waardevolle inhoud wilt bouwen omtrent de producten en diensten die je verkoopt. Op deze manier laat je zien hoe een product of dienst werkt in real-life situaties en besteed je extra aandacht aan het geven van productomschrijvingen. Aan de hand van deze video’s, kunnen klanten betere aankoopbeslissingen maken.

Bedrijfscultuur-video’s

Video’s die zijn afgestemd om de bedrijfscultuur in het zonnetje te zetten, hebben de karakteristieke eigenschap om op een emotioneel niveau contact te maken met de kijkers. Hiermee zorg je ervoor dat je de persoonlijkheid van het bedrijf laat doorschijnen om het merk memorabel te maken.

Wanneer je jouw merkidentiteit naar een hoger niveau wilt tillen, ga dan aan de slag met een team van ervaren marketeers, ontwerpers en merkstrategen. Zoek eens naar merkbureau Rotterdam voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Het verschil tussen halal en koosjer

Waarom een gezichtsborstel gebruiken?

5 tips voor het kiezen van bedrijfskleding voor de winter