Add Link
Image default
Bedrijven

Stoelen voor kantoor nodig? Hier moet je op letten!

Op kantoor wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten stoelen. Welke soorten stoelen zijn er en zijn ze ook geschikt voor de situatie en werknemers? Het is goed om van tevoren na te denken waar je de stoel voor wilt gaan gebruiken, of hij ergonomisch verantwoord is, waar je hem plaatst en uiteraard of het in de smaak valt. We bespreken het verder in dit artikel.

Verschillende soorten kantoorstoelen

Er zijn verschillende soorten stoelen die je kunt aanschaffen voor op kantoor. Denk bijvoorbeeld aan bureaustoelen, krukjes, kniestoelen, computerstoelen, 24-uurs stoelen of je kunt vergaderstoelen bestellen. Deze kantoorstoelen zijn er in verschillende soorten, prijsklassen en varianten. Bedenk goed waar de stoel voor gebruikt gaat worden en test eventueel de stoel van tevoren vóórdat je ze gaat aanschaffen. Een stoel kan de productiviteit van de werknemers verbeteren en is daarmee een belangrijk onderdeel van de werkvloer.

Bureaustoelen

Bureaustoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Een bureaustoel kan zorgen voor een optimale zithouding, productiviteit en kan lichaamsklachten daarmee verminderen. Let van tevoren dus goed op de functies van de bureaustoel en waar je hem voor wilt gaan gebruiken. Zorg voor een verantwoorde zithouding voor de werknemers en verbeter daarmee de productiviteit op kantoor.

Vergaderstoelen

Ook vergaderstoelen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je hebt ze met of zonder armleuning, in verschillende kleuren en vormen. Bij het aanschaffen van een kantoorstoel dien je altijd te letten of deze ergonomisch geschikt is. We bespreken het verder in dit artikel.

Kantoor

Waar moet ik op letten bij mijn keuze?

Allereerst dien je te letten op waar je de stoel voor wilt gaan gebruiken. Aan de hand van de locatie waar je hem plaatst kun je verder kijken naar waar de stoel aan moet voldoen. Verder is het ook leuk als de stoel past bij het overige interieur. Kantoorstoelen zijn er in allerlei soorten en maten. Wordt er vaak vergaderd op kantoor? Dan kun je hiervoor de juiste vergaderstoelen bestellen.

De juiste zithouding

Wat is de juiste zithouding voor de werknemers? Dit heeft als doel dat de werknemers veilig en gezond te werk kunnen gaan. De zithouding is afhankelijk van factoren zoals de instelmogelijkheden van de stoel. Wanneer de zithouding niet goed is kunnen er gedurende de dag klachten ontstaan bij de werknemers, zoals rugpijn, vermoeidheid en hoofdpijn. Een persoon dient de stoel naar eigen wens te kunnen instellen.

Stijlvol en ergonomisch geschikt

Naast dat je een stijlvolle stoel wilt aanschaffen dien je rekening te houden dat de stoel ergonomisch verantwoord is. Je hebt in principe niets aan een mooie stoel als er daardoor veel klachten ontstaan. Dit wil je ten alle tijden voorkomen en goed zorgen voor de veiligheid en gezondheid van jouw werknemers.