Add Link
Image default
Bedrijven

Manieren om van het gas aan te komen

Er zijn heel veel redenen te bedenken waarom we geen gas moeten gebruiken. Nederland probeert wel nog steeds gas te pompen wat in Groningen ligt, maar dat veroorzaakt volgens mij meer slechts dan goeds. De tijd is daarom nu aangebroken, om naar alternatieven te kijken. We kunnen natuurlijk gas gaan halen uit het grote en machtige Rusland, maar we zitten liever niet vast aan die Russen. We worden dan afhankelijk van Rusland en dit kan ook veel problemen veroorzaken.

We kunnen natuurlijk ook kijken naar alternatieven waar gas helemaal geen rol in speelt. Neem bijvoorbeeld de warmtepomp. Deze waterpomp is een alternatief voor de cv-ketel en heeft dus geen gas nodig om het huis te verwarmen. Er bestaan veel verschillende soorten warmtepompen. Een van de bekendste is wel de hybride warmtepomp. Deze warmtepomp haalt uit de buitenlucht de warme lucht waarmee het hele huis verwarmt kan worden. Er is echter ook een ander soort warmtepomp, namelijk de combipomp. Ook deze werkt op basis van warmte lucht. De lucht wordt echter niet van buiten gehaald, maar wordt van onder de grond gehaald. Dit zijn twee alternatieven voor gas, we kunnen met behulp van deze warmtepompen ons huis verwarmen en hebben daarvoor helemaal geen cv-ketel nodig. Dit is dus niet alleen goed om het gasverbruik te laten dalen, dit is ook erg gunstig voor onze portemonnee. Je zult namelijk een groot verschil zien op je energierekening, wanneer je niet zoveel gas (of helemaal geen gas) meer verbruikt.

De aanschaf van zo een warmtepomp hoeft helemaal geen dure investering te zijn. Je kunt namelijk na de aanschaf van zo een warmtepomp een subsidie aanvragen. Op deze manier kun je dus flink wat geld terug krijgen en is het kopen van een warmpomp misschien een kleine stap die je eerder zult overwegen te nemen.

https://techneco.nl/