Add Link
Image default
Bedrijven

Interessant verdienmodel: een vordering verkopen

Het is een vrij onbekend terrein: vorderingen kopen of een vordering verkopen. Toch wordt het veel gedaan door hierin gespecialiseerde bedrijven, die er zeer in bedreven zijn om wegwijs te geraken in de financiële wereld van bedrijven, ondernemingen, maar ook particulieren, die problemen ondervinden met het nakomen van hun financiële verplichtingen. Er is een vordering van de crediteur op de debiteur, en die vordering kan verhandeld worden. Aangekocht, maar ook kan men een vordering weer verkopen. Best interessant, voor wie de trucjes kent. Maar vooral, je moet ook de financiële risico’s kennen en ook risico durven nemen. Een vordering verkopen houdt ook een zeker risico in.

Voor iedereen een leuke belegging?

Nou, nee. Voor financiële zekerheid is het niet verstandig om een vordering te verkopen. Dit is een wereld waarin je toch wel enige ervaring moet hebben opgedaan n de financiële, soms ondoorzichtige wereld van schulden overnemen en verhandelen. Enig reservekapitaal is ook wel handig, want, sometimes you win, sometiimes you loose. It’s all in the game. Terwijl het geen spelletje is. De handel in schulden is risicovol, een vordering verkopen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de financiële situatie van bedrijven, particulieren. En als je toevallig vorderingen hebt aangekocht maar die onverhandelbaar blijken te zijn omdat de debiteur een hele slechte naam heeft of plotseling in een nog slechtere financiële toestand verzeild raakt, dan zit je met onverkoopbare waar, die niks opleveren, alleen maar geld kosten. Het is dus zaak om heelgoed te weten welke vorderingen je aankoopt teneinde deze vorderingen weer zo goed mogelijk te kunnen verkopen.

In deze business zijn verschillende bedrijven actief. Als u geïnteresseerd bent in deze bedrijven dan kunt u heel eenvoudig contact met ze opnemen voor een eerste oriënterend gesprek. Na dat gesprek weet u ongetwijfeld of dit iets voor u is.
Gerelateerde artikelen

Waar kan ik online EOS kopen?

Bedrijfsveiligheid

Botbreuken en schroeven