Add Link
Image default
Bedrijven

Hoe koop je een huis in Tenerife?

Het is hier in Nederland en België maar heel triestig weer buiten, tijd om te verhuizen naar warmere oorden. Je hoeft nog niet meteen te verhuizen, als je wat extra geld hebt kan je ook een tweede huis kopen in Spanje. Maar er zijn zoveel leuke en warme plaatsen in Spanje, je kan bijvoorbeeld ook een huis kopen tenerife. Een klein eilandje ongeveer 400 km van de kust van Marokko.

Als je online gaat zoeken vind je door de bomen het bos niet meer. Een oplossing is checkpablo.com, zij helpen je heel makkelijk zoeken naar huizen per regio en bieden zowel kleine als grote huizen aan. Daarnaast hebben ze een duidelijke pagina met antwoorden op “Hoe koop ik een huis in Spanje?”

Om het jou wat makkelijker te maken sommen we de antwoorden toch al even op. De stappen die je moet doorlopen in Spanje zijn grotendeels hetzelfde maar er zijn toch wat aandachtspunten.

De eerste stap is het zoeken van jouw huis, zowel online als offline. Online kan checkpablo jou daar heel goed mee helpen omdat ze met vertrouwde makelaars werken.

De tweede stap die toch wel een beetje verschilt met in Nederland, is de financiering van het huis. In Spanje kan je maximaal 70 % lenen bij de bank

Dan de derde stap, de makelaar. De vastgoedmarkt verschilt op dit vlak met de markt in Nederland en België. Iedereen kan in Spanje zomaar makelaar worden ten tweede moet je bij aankoop van de woning een aanbetaling doen van meestal 10 %. Hierna wordt er een privécontract opgemaakt. Dit contract dien om te verkoper te laten zien dat de makelaar een kopen heeft gevonden. Dit contract onderscheid ook de echte van de neppe makelaars omdat niet iedereen de bevoegdheid heeft om een voorlopig koopcontract te maken.

Stap 4 is de advocaat, de advocaat kan je meer zekerheid geven over de informatie van het huis, zo kan hij ook kijken of er bijvoorbeeld nog schulden rusten op het huis.

Als laatste stap heb je dan de notaris, die het privé koopcontract openbaar maakt.

https://www.checkpablo.com/

Gerelateerde artikelen

Interessant verdienmodel: een vordering verkopen

Siergras en kunstplanten voor binnen

Dagje uit in Elsloo