Add Link
Image default
Bedrijven

Een weekend in de Ardennen

Een weekend Ardennen? In de Ardennen zijn heel veel leuke bezienswaardigheden. Heb je zin in een actief weekend Ardennen? Dan kun je lekker kajakken op de Ourthe of mountainbiken in La roche. 

Gaan de kinderen mee? Maak dan zeker een stop bij Plopsa Coo en wanneer je daar bent mag je zeker de watervallen van Coo niet overslaan.

Spa-Francorchamps

Het circuit van Spa-Francorchamps is de droom van menig autofanaat! Je kunt het ook bezoeken als individuele bezoeker. Maak een ritje op het circuit en bezoek het museum van Stavelot. Hier wordt de geschiedenis tot leven gebracht met oude racevoertuigen en geanimeerde voorstellingen.

Bezoek het kleinste stadje van België, Durbuy. Dit schattige dorpje doorkruis je in slechts een paar minuten, maar er valt toch heel wat te beleven.

Wanneer je een avontuurlijk weekend Ardennen wil beleven, mag je de grotten van Han zeker niet overslaan. Hier kun je ondergronds met een bootje over de Lesse rivier de grotten verkennen of een mooie wandeling van 6 km maken langs de stalagmieten en stalactieten.

Wandelen in de omgeving

Zin in geschiedenis? Dan is Soiron zeker een bezoek waardig. Wandel door middeleeuwse steegjes die dateren uit de elfde eeuw, omringd door renaissancehuizen en tientallen Mariakapelletjes. Iets verderop ligt het kasteel van Sclassin, een bezoekje aan dit kasteel is echt een aanrader voor iedere geschiedenis fanaat.

Bezoek het prachtige Limbourg en geniet van de mooie groene omgeving. Sla zeker geen bezoekje aan het gigantische stuwmeer La Gileppe, dit stuwmeer werd in 1878 gebouwd en is daarmee een van de oudste dammen in Europa.

Als je een bierliefhebber bent mag je een bezoekje aan Rochefort zeker niet overslaan, bezoek dan de Abbaye Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort. De originele brouwerij dateert uit de 16e eeuw, en er worden drie soorten bier gebrouwen.

https://indardennen.be/weekend-ardennen/