Add Link
Image default
Bedrijven

Een huis verkopen aan investeerder, wat zijn de voordelen?

Een huis verkopen aan investeerder is misschien iets waar u niet direct aan denkt als u uw woning in de verkoop zet. De meeste kijkers zijn toch meestal individuen, stellen of gezinnen die op zoek zijn naar een woonruimte. Deze mensen zijn op zoek naar een woning waar ze lekker kunnen settelen of de rest van hun leven willen spenderen. Investeerders zijn bedrijven of mensen die uw huis willen kopen om geld te verdienen.

Investeerders zijn er om geld te verdienen

Omdat het doel van een investeerder is om geld te verdienen, kunnen onderhandelingen dus anders (en hopelijk gemakkelijker) verlopen. Het grote voordeel is dat smaak geen rol speelt tijdens de aankoop. Het maakt een investeerder dus helemaal niets uit wat voor tegel er in de badkamer te zien is, hoe het werkblad van de keuken oogt of wat voor kleur verf er op de muur ziet. In feite zoeken veel investeerders naar huizen die oud of verouderd zijn, zodat ze ze kunnen opknappen en verkopen.

Een huis verkopen zonder restschuld

Een ander groot voordeel is dat een huis verkopen zonder restschuld erg realistisch wordt. De meeste beleggers betalen contant voor eigendommen. Dit betekent dat u ook geen risico loopt met een koper die een hypotheek aanvraagt. Het kan zomaar zo voorkomen dat de bank besluit dat de kredietwaardigheid van de koper is veranderd en weigeren het geld uit te geven dat nodig is om uw huis te kopen.

Een overeenkomst is makkelijker af te sluiten

Zijn twee partijen het eens over de verkoopvoorwaarden, dan kan een overeenkomst sneller af worden gesloten dan u zou denken. Dit gaat meestal om een periode van twee weken. Ideaal als u snel van uw woning af moet komen.

https://woninginvesteerdersnetwerk.nl/