Add Link
Image default
Bedrijven

Dagje uit in Elsloo

Wil je een fijn dagje uit? Denk dan eens aan Elsloo. Elsloo is het oudste boerendorp van Nederland. Het is gelegen aan de Maas en het Julianakanaal. Het dorp telt circa 8365 inwoners en ligt in het zuiden van Limburg. Onder Elsloo valt ook het gehucht Catsop. Catsop heeft slechts 600 inwoners. Elsloo is een heerlijke plek, om even uit de drukte te zijn van de grote stad.

Kasteel Elsloo

Hoe klein Elsloo ook is, er is zelfs een kasteel in Elsloo, aan de Maasberg 1. Het was vroeger nog groter, maar een deel van het historische gebouw is door de Maas helaas weggespoeld. Het is een prachtig kasteel in het bos, waar je ook een kamer kunt huren. Er zijn maar liefst 24 mooie kamers voor een overnachting beschikbaar. Hier kun je echt helemaal tot rust komen.

Beschermd dorpsgezicht

Wat Elsloo bijzonder maakt, is dat het oorspronkelijke Elsloo een beschermt dorpsgezicht is. Deze oude kern bevindt zich in het zuidwesten van de stad. Tijdens de aanleg van het Julianakanaal zijn er wel stukken van het oude deel verdwenen.

Streekmuseum

Wil jij je helemaal onderdompelen in het oude Elsloo? Dan is het interessant om naar het streekmuseum van Elsloo te gaan. Het museum bestaat al sinds 1960. Hier kom je echt in de oude sfeer en krijg je een nog beter beeld van de geschiedenis van het dorp. Het museum staat in 17e-eeuwse Schippershuis. Het staat ‘Op de Berg’. Historisch gezien misschien wel de meest interessante plek van Elsloo.

Eten bij Chineesrestaurant Elsloo

Ben je een dagje uit geweest in Elsloo dan wil je natuurlijk ook lekker eten. Ook daarin biedt Elsloo genoeg. Er zijn diverse eetcafés en er is ook een Chineesrestaurant Elsloo. Bij het Chineesrestaurant Elsloo krijg je kwalitatief goed eten en is de sfeer goed.

https://pomlai-geleen.nl/chinees-elsloo/