Add Link
Image default
Bedrijven

ABB HAF groepenkast samenstellen

Als uw groepenkast aan vervanging toe is hebt u de keuze uit verschillende merken. Kiest u bijvoorbeeld voor een groepenkast van ABB, dan hebt u een compacte, overzichtelijk ingerichte kast waarbij relevante informatie gemakkelijk te vinden is. U kunt uw ABB groepenkast zodanig inrichten zodat hij helemaal past bij uw woonsituatie.

Vaste onderdelen

Elke zekeringskast, dus ook de groepenkast van ABB HAF, bevat een hoofdschakelaar en een aardlekschakelaar of aardlekautomaat. Deze onderdelen zijn verplicht volgens de NEN 1010 richtlijn.

De hoofdschakelaar

Met een hoofdschakelaar kunt u de installatie met één handeling spanningsloos maken. Deze hendel wordt meestal gebruikt als er werkzaamheden aan de installatie verricht moeten worden.

Aardlekschakelaar of Aardlekautomaat

Een aardlekschakelaar schakelt automatisch de stroom uit van de groepen die aan de schakelaar zijn verbonden wanneer er sprake is van lekstroom. Als er sprake is van kortsluiting of overbelasting zullen de installatieautomaten of groepen uitschakelen. Een aardlekautomaat is een zekering en aardlekschakelaar ineen. Zowel bij lekstroom als bij kortsluiting en overbelasting schakelt de groep waarin de storing optreedt uit.

Optionele onderdelen

Naast de gebruikelijke onderdelen kunt u uw ABB Groepenkast van onderdelen voorzien die passen bij uw woonsituatie. Wij belichten er een aantal:

Kookgroep of fornuisgroep

Een fornuisgroep bestaat eigenlijk uit twee aan elkaar gekoppelde automaten die samen voor voldoende vermogen kunnen zorgen voor bijvoorbeeld een inductiekookplaat of keramische kookplaat. Dit is vooral een goede oplossing als u een 1-fase groepenkast hebt. Verbruikt uw apparaat meer dan 7400 Watt vermogen, dan hebt u een kookgroep nodig. Dit is een krachtgroep die alleen geplaatst kan worden in een 3-fase groepenkast.

Let op: Voor een 3-fase groepenkast is het noodzakelijk dat u een 3-fase aansluiting hebt. Welke aansluiting u hebt kunt u navragen bij uw energieleverancier.

Beltrafo

Wilt u een elektrische deurbel installeren? Dan hebt u een beltrafo nodig. De beltrafo zorgt ervoor dat de 220V van de installatie wordt omgevormd naar zwakstroom.

Voor persoonlijk advies over groepenkasten van ABB HAF of andere merken kunt u terecht bij Elektro Oké. Mail uw vragen naar info@elektrooke.nl of kijk op www.elektrooke.nl

 

https://www.elektrooke.nl/